måndag 30 juli 2018

Domaruppdrag på Storfors LKK 28 juli 2018

Även i år blev jag inbjuden att komma till Storfors och döma NKL och FKL mitt under sköna sommaren. Det var faktiskt inte många kvar att döma då många strukit sig pga värmen, men vädret visade sig faktiskt från sin bästa sida och det var perfekt temperatur med moln på himlen (och ännu bättre när det visat sig att det öst ner hemma med dunder och brak). Jag hann döma båda mina klasser innan lunch och det gjorde jag ju också dels tack vare att ekipagen var duktiga och det mesta flöt på. 

Började med en FKL utan några direkta svårigheter. Flera som höll på att missa vissa svängar och en och annan fel position i läggandet, men i övrigt höga fina poäng. Någon bushund som drog av planen, en matte som bara hade hundens välmående i tankarna och bröt och resten fick faktiskt kvalificerande resultat! Av de 11 startande fick 8 (72%) kvalificerande resultat. 
FKL
Vann gjorde en springer spaniel (av superspeedfart!) på 98 poäng, tvåa var en staffe på 97 poäng och trea var en breton (de ser man ju verkligen inte ofta) på 94 poäng. 

Bara ett snabbt banbyte och kicka igång nybörjarklassen som också de var väldigt duktiga! Några hundar som inte ville lägga sig ner, några förare som gjorde fel övningar men till skillnad mot förmiddagens nkl som min kollega dömde så var det inga som missade skyltar iaf. Var tydligen 6 personer som alla gick förbi samma skylt. Av de 21 som kom till start fick 17 (80%) kvalificerande resultat.
NKL
Vann gjorde en astralisk terrier (samma här, hur ofta ser man en sån?!) på full pott, tvåan delades mellan en mops och en samojed på 99 poäng. Verkligen kul att se vilken variation det är på raserna på prispallen :)

Nu blir det en månads vila innan nästa uppdrag då jag ska döma en kvällstävling i AKL i Eskilstuna, alldeles lagom och min roligaste klass att döma. 


2 kommentarer:

Erika sa...

Det är så himla kul med bredden på raser på rallytävlingar. Breton liksom. Episkt!

Linn sa...

Ja helt fantastiskt!