söndag 8 juli 2018

Sista dagen på Hovden

Sista dagen för äventyr på Hovden blev lite begränsad då det visade sig att Nässla hade fått sår under trampdynorna av fjällturen som innehöll en hel del stenar. Hon var också ganska trött.. 
Slagen hjälte
Hon hade ju ont av att bara gå utanför dörren på kvällen så med lätt panik rotade jag igenom vad jag kunde hitta då jag visste att bandage och allt sånt var hemma. Hittade ett paket compeed i skåpet, googlade det tillsammans med hund och hittade iaf en veterinär som rekommenderade det på öron som spruckit, så jag chansade. Det visade sig funka väldigt bra, man såg direkt att det hade börjat jobba (då blir det en vit fläck på såret) och dagen efter var det lilla sår hon fått faktiskt läkt. Sen var hon lite sliten under trampdynorna så det blev ingen fjälltur. 
Compeed, räddare i nöden
Vi tog istället en tur med hussen nere i skidcentret och passade på att bada lite tillsammans. Dock lite begränsat då det var ganska kallt med fjällvatten. Alltså jag badade inte så mycket, Nässla var nöjd. 
Två badnymfer!
Efter det valde jag att åka vidare till mormor, så Nässla automatiskt skulle få en vilodag i bilen för tassarnas skull. Hon fick ha plåster på och sen tänkte jag leta på apotek för lite bandage men hittade inget väl på plats, tydligen säljer inte apotek i Norge djurvårdsaker. Men trampdynorna hade ändå läkt så pass under vilan/compeedplåstret att det inte kändes som någon fara att gå några kortare (men mildare!) turer även i Haugesund. Men nu vet jag vad jag ska packa till nästa tur på fjället, då ska compeed med (eller faktiskt köp det egna märket från icas apotek då de har i olika storlekar i en förpackning, då de inte går att klippa i hur mycket som helst - då lossnar de nämligen) och sedan vadd och de där färgglada djurbandagen som sitter även när det blir blött. Vid risk för sår skulle jag ha på plåster och låta de sitta kvar med ett bandage, det tror jag skulle vara en toppenlösning! Jag som själv använt compeed mycket vet att det blir som att gå på moln när man använder dem och inte ens sår känns av, så jag tror det kan bli väldigt bekvämt för hunden. 

Förutom den lilla tråkigheten med tassen (som ändå läkte så fort) så har ändå hon hållt ihop bra på fjällen. Det värsta har nog varit värmen men det finns ju vatten överallt som hon fått nyttja och då har hon varit pigg och go. Hennes knä har inte tagit någon skada alls vad jag kan se och det är ju ändå kanon! 

2 kommentarer:

Susann sa...

Vad skönt med knät! Men shorts människa... Rispade du inte sönder benen?

Linn sa...

Alltså mina ben ser ständigt ut som skit: rispor, blåmärken och sår men jag vet aldrig när det uppstår, ganska okänslig :)