torsdag 21 juni 2018

Dirigeringsträning

Jag vet inte varför men jag känner att fantasin tryter med Nässla nu när hon är äldre och vad jag ska träna. Tänker tillbaka på alla ambitioner jag haft och att man tränat varje ledig kväll, hur viktiga vissa projekt varit. Men nu blir det liksom bara blah. Lite träning för att göra Nässla nöjd blir det mest nu men inget syfte bakom det. Fast med ett stundande Flatmästerkskap så har jag tagit mig i kragen och tränat lite åtminstone. Markeringar är svårt på egen hand, dessutom vill jag inte belasta mer än jag behöver och markera KAN hon. Däremot passar jag på att träna lite dirigeringar.
Dirigering i Edsäng, på dagen 4 år sedan
För någon vecka sen tog jag med några bebisdummysar och körde lite i skogen när jag insåg några saker. För det första var det för svårt. För det andra gav jag henne ingen chans att lyckas, för när hon väl kom in i rätt område var dummyn alldeles för svår att få vittring på (får tänka på att trots detta midsommarväder så var det ju ganska varmt bara för några dagar sedan). Så nu har jag tänkt om och använder bara stora dummysar när syftet är att lyda mina signaler (ska hon få leta kan hon gott leta efter små). Jag har också gått tillbaka rejält i träningen och kör på synliga slut. Dvs om jag ska träna en högerdirigering så sätter jag henne på den punkt jag ska stoppa henne, går ut till höger och kastar en dummy så hon ser kastet. Sen går jag och hämtar henne, går till startposition, skickar henne till den punkt hon såg kastet från, stannar henne och dirigerar sedan in henne dit hon har stark motivation. Nu handlar det ju bara om repetitioner att kötta rakt fram när hon fått signal på det. Vi får se hur det ger resultat, men nu är det viktigast att hon har lite kul och tro hon blir glad när dummysarna kommer fram! 

1 kommentar:

Erika sa...

Härligt för Nässla!!! Tänkte själv öva mest på (mycket enkel) dirigering framöver med dummisarna. Bara på promenaderna för vår del, men kul ändå.