måndag 4 juni 2018

Domaruppdrag på Frövi BK 2018-06-02

I går fick jag döma i värmen ytterligare en gång, och trots att man tror att man inte kan bli brunare så lyckades jag så klart få massor av färg (läs en skarp rand) i nacken. Det var kvalmigt och äckligt och när det var ett par ekipage kvar kom tom en rejäl regnskur som ställde till det med protokollen. Men snart var det lika varmt igen och det sitter tyvärr fortfarande kvar i luften. I övrigt är ju Frövi en mycket trevlig klubb att döma på, dukat frukost när man kommer, god lunch och en chokladask när man åker hem, mutor funkar ju alltid bra! 

Dagen började med en nybörjarklass, och som nybörjarklass är så är det ju inte några större överraskningar i det. Ganska många som gör fel i tre steg bak (sätter hund innan eller efter, eller tar fel antal steg) men annars det vanliga; miljö, nos eller ofokus. Men det var en hög standard trots värmen.
NKL
Vann gjorde en welsh springer spaniel på 99 poäng poäng, tvåa var en staffe på 96 poäng poäng och trea var en softis med 94 poäng poäng. Av de 19 startande fick 11 (57%) kvalificerande resultat.
Så här såg banan ut när vi gick den, i kokhet värme och bana nummer fem för Nässla så hon är något trött.. 

Efter lunchen, där jag helst hade sprungit iväg och badat, men inte hann, blev det fortsättningsklass. Inte heller här några jätteluringar och som vanligt var det väldigt hög nivå på klassen när det gäller fortsättning. Kanske en del lite extra sega hundar pga värmen, men resultatmässigt blev det ganska mycket poäng kvar. 
FKL
Vann gjorde en briard på 100 poäng, tvåa var en staffe med 99 poäng och trean var delad på 98 poäng mellan två blandisar. Av de 22 startande fick 20 stycken (90%) kvalificerande resultat.
Hatt och solbrillor på för att överleva. Och massor av vatten!
Nu har hon dömt så mycket så nu måste hon väl ändå få semester tänker ni så klart nu! Men nej, redan på onsdag är det dags igen, fast då i en helt annan gren, nämligen apportering. FRK Bergslagen ska ha KM och jag ska vara med och döma då. Känner mig väl knappast varm i kläderna, men det viktigaste är att det blir jämn bedömning för alla och det är ju bara ett litet KM så förhoppningsvis lämnar folket det blodiga allvaret hemma 😅. Efter det blir det en "ledig" helg, om ledig är att inte döma men att ändå ha ett enormt privat åtagande att fixa. Helgen efter det blir det döma igen och då lååångt nere i Höganäs. Fast det ser jag mer som ett äventyr!


Inga kommentarer: