torsdag 7 juni 2018

Fluffrumpa

Jag vet inte vad som hänt den sista tiden men Nässlas rumpa har verkligen blivit FLUFFIG. Ser ut som en blandning av en monchichi och New Foundland och vi har fått frågan om hon är fet! Nej, låt henne hoppa i vattnet och ni ser att hon är hälften så stor försöker jag. 
Fluffbrallan
Förutom att hon inte ser klok ut så tränger inte en vattendroppe igenom det här heller. Att duscha henne tar minst 30 minuter och ibland när jag är klar kan jag hitta helt torra fläckar där under. Däremot tar det hela dagen för pälsen längst ut att ens påbörja torkningen och det spelar ingen roll att jag torkar henne med handduk, hon går blöt nästan hela dagen efter det. Nu är det ju ingen katastrof medicinskt eftersom hon inte blir blöt mot huden, men jag förstår inte varifrån det kommer? Nästan som över en natt. Nu har jag duschat henne och provade att torka ner det, får se hur hon ser ut i kväll, om allt balsam gjorde någon skillnad.  

Här är det fortfarande öken. Alla andra får regnstormar men vi har inte fått mer än tre droppar de senaste veckorna. Var orolig inför gårdagen då vi skulle arrangera KM i apportering i Bergslagen och det inte fanns något vatten för hundarna på platsen. Som tur var blev det svalare just igår och det var nog perfekt apporteringsväder! Mysigt att vimla i och inte för varmt för hundarna. 
Smiley på himlen
Mitt uppdrag på KM var faktiskt att vara domare. Kände mig inte direkt i form att döma apportering då jag knappt hållt en dummy de senaste åren, men jag kände mig åtminstone jämn sinsemellan ekipagen. Och som vanligt blir man mer sugen att få träna själv efter ett sånt arrangemang. 
Min ruta som möter de nervösa deltagarna
Vad gäller valpplaner var det så trevliga unghundar på plats att jag inte blev avskräckt. Jag är alltså fortfarande mentalt på rätt spår att kunna skaffa valp inom ett decennium, så ni vet ;-)

3 kommentarer:

Erika sa...

Selma har också fått lite skum päls efter kastreringen för två. Mjuk, lite lockig och mindre svart.

Erika sa...

två år sen

Linn sa...

Det konstiga är att det är 7-8 år sedan Nässla kastrerades, men det är först nu rumpan blivit så här. Pälskvalitén i övrigt har varit rätt kass generellt sen dess.