måndag 15 maj 2017

Vad veterinären säger

"Hunden måste alltid ha tratt på sig. Ta av den två gånger om dagen och gör rent tratten och lufta hundens öron. "

Vad jag säger:
"Tur man har så klok hund som inte ens tittar på stygnet och inte ens behöver ta in tratten från bilen där jag la den direkt när jag hämtade hunden."
Nä, vi bryr oss inte om något sår
Så fantastiskt skönt att ha en hund som inte bryr sig om sitt operationssår. Jag ropar inte hej helt, gissar att det kan börja klia när det läker mer, men än så länge har hon bara tittat på det ointresserat. När vi lämnar henne själv lindar jag om en gasbinda för säkerhets skull, men än så länge verkar det onödigt. 

Vi ska också ta tempen varje dag, men jag har kört varannan då hon är piggare än vad hon var innan så jag anar att hon inte har feber. Innan operationen på kliniken tog de tempen och då fick hon nästan panik, så när jag väl tagit tempen hemma har jag gjort som när jag klipper klor: Lägger en godbit framför oss som hon kan fokusera på. Inte en blick åt mitt håll när termometern åkte in, bara fokus fram på godis - smidigt för oss båda.  

Såret i sig ser jättebra ut, det ser egentligen bara ut som att de knögglat ihop huden och satt ett stygn, dvs inga tydliga jack eller vätskor/blod. Och Nässla tycker hon är färdigvilad. Beskedet om vad knölen innehåller får vi inom 10-14 dagar från operationen. 

1 kommentar:

Erika sa...

Duktiga Nässla!!!

Mycket fiffig metod med godiset vid kloklipp/temperaturtagning. Särskilt för retrievers ;-) .