tisdag 9 maj 2017

Domaruppdrag på Frövi BK 7 maj 2017

I söndags fick jag ta på mig vinterkläderna och åka på domaruppdrag. Med mig hade jag både skrivare och sekreterare från klubben så det kändes nästan som hemma ;-) Började med en nybörjare som inte innehöll några direkta svårigheter, mer än att den låg på en plan fylld av gåsbajs. Som vanligt i nybörjarklassen så hängde det mer på förkunskaper och koncentrationsförmåga hos ekipaget och inga större likheter på vad som blev fel kunde jag notera. Det som var väldigt speciellt för näst intill hela klassen var det positiva humöret när det inte gick som man ville och det tycker jag att de alla ska ha eloge för! Många disk men ändå med tanke på hundens bästa. Av de 20 startande fick 55% kvalificerande resultat. Vann gjorde två hundar, en ESS och Bearded collie på 99 poäng varadera, trea hade 97 poäng och var en golden retriever. 
NKL Frövi
Efter den godaste lunchen ever på en bruksklubb laddade vi om till FKL och det blev en fortsättning av min tidigare bana för att göra det enkelt. Här tänkte jag att det skulle vara lite svårt med ligg efter hoppet, och kanske lite många sitt, vilket i sig inte är svårt, om hunden är en som gärna sitter.. Kan lätt bli lite långtråkigt för hundarna upplever jag det. Men, det som var svårast var ligg i allmänhet då många hundar satte sig innan, samt första skylten där man antingen glömde det första sittet, eller glömde att sätta ner de kom tillbaka in igen. Så på den här rundan var det mest fel övning som drog poäng, även om det fanns en del nosande här också. Av de 26 startande var det 65% som fick kvalificerande resultat. Vann gjorde en boxer på 100 poäng, tätt följt av en kelpie på 99 och en malle på 97. 
FKL Frövi
Nästa domaruppdrag blir på Södertäljes klubb, dömer FKL och AKL, ses vi?

2 kommentarer:

Erika sa...

Ser ut som trevliga banor! Har faktiskt anmält Bojan till nybörjarklass på Södertälje lkk (och frångått mina planer haha). Ska definitivt försöka leta upp dig om det går :-) ! Du vill väl bli knockad av en brun labrador ??? (Selma har en liiiiiiten bit kvar innan hon kan starta avancerad. Host.)

Linn sa...

Trevligt! Då kanske vi ses, även om jag inte dömer just NKl :)