lördag 27 maj 2017

Inget SM för oss i år

Idag var vi äntligen iväg på uttagningen till SM, något som ni vet att jag kämpat för länge. Tyvärr med väldigt dåliga förutsättningar då vi inte kunnat träna någonting förutom ett litet spår härom dagen. Som jag skrev i förra inlägget så är konditionen hos henne väldigt dålig då det är först nu i veckan hon fått börja röra på sig (och då med tillägg sen den dagen hon blev halt, över två månader sedan). Så jag hade tyvärr inte jättehöga förhoppningar även om jag hoppades. 
Bad innan prov i denna fina miljö
Spåret hade legat sedan i torsdags så en natt mer än det vanliga, och det har vi aldrig gjort förr. Kanske berodde det på just det, men hon hittade liksom aldrig spåret och fick aldrig något tryck. Hon var inte särskilt laddad inför och inte heller letade hon aktivt i rutan för att hitta skottplatsen. Hon åt liksom gräs och jag kände att det här är inte vår dag. 

Hon kom iväg men irrade lite här och där, inget tryck och mycket be om hjälp. Två gånger tog de oss tillbaka och efter drygt 40 minuter bröt jag själv. Jag ville egentligen bryta redan tidigare men de tyckte hon spårade sååååå bra. Visst att hon rörde sig på rätt ställen, men hon spårade inte. Hon ville liksom inte. När hon kom fram till klöven tittade hon på den och var lagom intresserad av den, så något driv fanns där inte. 

Så, vi får helt enkelt hoppas att hälsan kommer tillbaka hos henne och att vi kan ta revansch nästa år. Jag vet att hon kan, men hon måste få en ärlig chans och vara i bättre form. 

(Ska tillägga att vi inte fått besked ännu om vem som faktiskt får representera, men jag är övertygad om att eftersom vi bröt så är det inte vi).

1 kommentar:

Erika sa...

Håller tummar att Nässla piggnar på och att ni tar revansch när förutsättningarna är bättre!