söndag 2 augusti 2015

Clinic och kurs för Emma Willblad på hemmaplan

Förra hösten (tror jag det var?) så hade jag en privatlektion i fotgående för Emma Willblad. Vi fick mycket att träna på och den enda timmen var verkligen lärorik! Jag var imponerad och berättade detta för Zandra som då bokade in henne till klubben. I helgen var det dags och vi började på fredagen med en clinic med ca 55 deltagare och under lördagen var det kurs, 7 åhörare och 6 med hund. Jag valde att gå som åhörare då vi inte just nu fokuserar på fotgåendet, vi har ju ganska fullt upp med att få ihop ett bra freestyleprogram (pust och stön!) och jag VET ju egentligen vad vi behöver träna på. Nu i efterhand är jag väldigt nöjd med att jag tittade på, det var mycket lärorikt att se alla olika ekipage och höra Emmas kommentarer om alla. 
Emma visar hur det ska gå till med en av sina hundar
Jag tror jag har skrivit 13 sidor från båda dessa dagar, men jag kommer inte skriva så mycket av det här. Jag tycker helt enkelt att det är värt att du går en kurs själv för Emma, du kommer inte bli besviken! Jag känner att jag har massor av verktyg inför vårt återtagande av träningen och jag är övertygad om att det kommer att bli mycket träning ihop med Zandra då även hon verkar väldigt peppad, något jag aldrig varit med om att hon varit någongång när det kommer till fotgående i lydnaden ;-)
Även vi åhörare fick vara aktiva, kommendering i grupp så vi ska tänka på vart vi gör av fötterna, svårt värre!
Det var mycket pet i detaljer och mycket bara för mig som förare att tänka på. Det kommer bli en hel del torrgå och spela in kommendering för att kunna få in muskelminnet ORDENTLIGT innan hunden kommer med i träningen :-) Nu känner jag mig laddad för hundträning igen, riktigt kul! Även om vi som sagt kommer göra lite annat först.

3 kommentarer:

Erika sa...

Det får bli något för framtiden det. Kurs för Emma i fotgående! Om du känner för det kan du ju vid tillfälle sippra ut lite förhandstips på fiffiga grejer som ni gick igenom ;-) .

Linn sa...

Erika, såg nu att Helene Lindström på High five hundkurser hade gjort ett jättebra inlägg, titta gärna där!

Erika sa...

Ska kolla :-)