tisdag 20 januari 2015

Fortsatt utveckling

Jag vill verkligen fortsätta utveckla mitt och Nässlas spårarbete nu och har hittat en riktigt bra chans på prov då en SSRK avdelning i vår har ett inofficiellt spår i Elitklass i viltspår. Det är ju egentligen något som är få raser förunnat men det skulle vara så kul att prova på, trots att det är inofficiellt. Jag måste prova ett spår med de förutsättningarna en gång åtminstone innan jag anmäler, men det är klart vi ska göra det :-) Hur mycket svårare är de spåren mot öppenklass spåren då? Regler finns här, men nedan kommer en liten sammanfattning. 
  • Minst 1000meter (jämfört mot 6-700 meter), varav den första biten är oblodad in i en ruta där "skottet" sker och efter det kommer det blod. 
  • Ska innehålla 4-5 vinklar, 2 återgångar på 20 meter och en lycka (spåret korsar sig själv i en cirkel) (jämfört mot 3-4 vinklar och en återgång)
  • 1,5 dl blod (mindre än ökl), hälften av vinklar och återgång ska vara blodade, resten med uppehåll. Minst 200 meter oblodat och totalt 1/3 oblodad (jämfört med endast en kortare sträcka med uppehåll på ökl-spår)
  • Två sårlegor ska finnas, en i lyckan och en 100 meter från slutet (finns ej i ökl spår)
  • Skott vid sårlegan (samma)
  • Minst 24 timmars liggtid (vilket är max på ökl)
Låter som en lagom utmaning för våren, eller vad säger ni?! Jag vet att jag sagt att vi ska köra brukset, men ärligt talat, ett 150 meter långt spår kommer inte hålla oss igång hela resten av vintern.. 


3 kommentarer:

Erika sa...

Appellspåret är 300 meter :-) . Men det är väl inget som hindrar att ni förbereder er för lägre samtidigt? Det är i alla fall 1000 meter och lite rejälare. Och så får ni lite kryp och sådant att pyssla med till lydnaden också.hejaheja

Linn sa...

Tack för rättelse! När man ser det på film ser det så himla fjösigt ut, gissar att ögonmåttet inte är att lita på ;-)

Nja,, jag vill helst inte träna för nästa klass innan vi gjort den första, för mig blir det lite av belöningen att klara av en klass på tävlingen att man får börja träna nästa klass, samt med alla grenar vi håller på med blir det svårt att inte fokusera på där vi är. Däremot spårmässigt kör vi ju redan idag längre och värre spår än vad som är på tävling.

Erika sa...

Det ÄR fjösigt. Var så glad när vi gjort appellen och kunde lämna fältspåren därhän. Fast ibland spårar vi delvis på fält i alla fall, zickzack och sådant skojsigt. Se till och avverka appellen raskt nu så kan vi kanske tävla lägre samtidigt sedan i vår/sommar :-).Jag tror vi får avstyra några av era andra grenar så att ni kommer in på bruksgrejen hehe.