måndag 19 januari 2015

Mycket, men ändå inte

Väldigt dåligt med uppdateringar på sistone! På hundträningsfronten har inte jättemycket hänt, har pallrat oss iväg till de öppna träningarna på klubben och börjat fokusera lite på Freestylen (och ytterst lite htm) inför helgens start. Försöker få till ett helt program på träning utan fel, men det är verkligen inte lätt och då ska man ju inte tro att det blir bättre på tävling! Nu är det inga katastrofala saker som händer men jag vill ändå att Nässla själv under träning ska ta ansvar för att lyssna rakt igenom på vad jag säger och inte prova på vad hon TROR är rätt vilket hon gör så fort musiken kommer på. Tyvärr är det inte helt lätt att träna med musik just nu av några anledingar: 
  • Inne är det varmt och skönt men för trångt för att köra hela programmet
  • Ute är det glashalt och det blir en fara för oss båda med våra konster
  • Hundarenan har haft väldigt begränsat med tider för oss i FS nu vilket har gjort att vi bara kunnat köra ett ordentligt pass till musik där. 
Men, jag har åtminstone kunnat lokalisera vissa svagheter som jag tagit ut och tränat för sig, samt hittat några förändringar på programmet som jag hoppas kommer göra att det flyter bättre, både i FS och HtM. Igår kom PM för lördagens tävling och det kommer bli en lång dag.. 

Inom lydnaden har vi inte haft några större pass, däremot kör vi fjärr och vittring i princip varje dag inomhus. Har dock börjat få problem med fjärren att Nässla är FÖR taggad i ställandet så hon tar flera steg framåt - trots belöning bakom O_o Det har blivit en ond cirkel där jag vill belöna bra ställanden vilket leder till att hon blir taggad på just ställanden. Jag måste verkligen komma ihåg att aldrig träna henne hungrig och gå över på torrfoder när vi kör. Taggandet har också börjat leda till att hon tjuvstartar, men det ser jag inte som något större problem att träna bort. Det är ju sånt vi gjort hela livet ;-)

I lördags var vi iväg på en stor Lopplådeträff! Hon hade hyrt stuga och vi var närmare 20 som kom. Jag var en av de som fick vara ansvarig på en "träningsruta" och vi fick se mycket duktiga hundar :-) Kul att se skillnader och likheter bland syskon, släktingar och helt avlägsna hundar. Vi fick träffa många nya ansikten och det var kul att så många sa "Jaha, det här är den där Nässla" ;-) Ökänd! Dagen efter var hon helt spak.. 
I övrigt har det varit ganska lugnt för Nässla, men en hel del för mig. Jag har ju en rätt intensiv period på jobbet som ekonomiansvarig mitt i bokslutstiden januari (å andra sidan lugnt och skönt vår och höst!) vilket innebär att jag sitter vid datorn hela dagen på jobbet och inte ens vill öppna datorn när jag kommer hem (jag vet att det låter som konstig svenska, men jag startar ju inte datorn, en laptop öppnar man sen surfar man). En hundig sak har dock hänt  - jag har påbörjat min utbildning till att bli rallydomare! Jag ser verkligen fram emot att få klart utbildningen och komma ut och testa färdigheterna på banorna ur ett annat perspektiv. Andra delen i utbildningen är i februari och sen ska vi ut och testdöma för glatta livet! Innan dess är det lite banor som ska ritas, tänkte ha som uppgift och göra en idag :-)

Inga kommentarer: