söndag 12 augusti 2012

Spåret

Idag gick vi spåret, tidigt på morgonen så liggtiden blev dryga 12 timmar. Spåret var 700 meter och jag hade använt mig av runkeeper för att få distans och kunna jämföra hur hon gick det. Det gjorde jag genom att jag aldrig sparade gårdagens spår utan fortsatte på det idag, då hamnade det på samma karta och var på så sätt lätt att jämföra. 
Jag är så nöjd med vilka framsteg hon/vi gjort med att få ner hennes nos! Hela spåret gick hon med nosen nere och aldrig någon tendens till att lyfta och söka. Med det höll hon sig också lugn hela vägen igenom, även om hon ville hitta tillbaka, men då frågade hon mer mig än att bara springa runt. Sen kändes det som att hon blev väldigt trött där nere i vänstra hörnet och efter det, och det är klart, de har ju en kondition på nosen också och den har vi knappt använt sen.. ja när egentligen? Vi får helt enkelt träna lite mer med den, funderar på om specialsök här hemma skulle kunna hjälpa till, kanske lite doftoptimering bara för att trimma nosen liksom (vad tror ni andra nosexperter?). Sen ska jag försöka göra ett spår till snart, får se hur veckan blir med tid, men nog borde jag hinna få till det en dag, jag får se till att planera bra bara. 

Sen som ni ser så gick hon ju inte klockrent hela vägen, funderar på om det kan ha med just konditionen att göra eller om hon behöver mer rutin. Främst märks det på vinklar och då framförallt på tokvinklarna, men det är svårt att plocka ur och träna för sig tycker jag, men jag får helt enkelt bara traggla vidare. 

Snart ska jag iväg och vara instruktör på hundcentret och efter det jobba lite där för dem. Kul!

1 kommentar:

Susann sa...

Är nog en bra idé att köra lite spcialsök på hemmaplan!

Sen märker jag på Täppas att om han får dricka vatten under spåret (främst när det är varmt ute) så går det mycket bättre. Ibland när han börjar bli osäker så har jag pausat och gett vatten och sen har det gått bra igen! Nu vet jag inte om man får pausa och ge vatten på prov men är det varmt borde det väl vara ok...

Nu känner du säkert redan til det men de har ju ändrat lite i reglerna i år, framförallt när det gäller själva spårstarten i öppen klass. Bara skriver det IFALL du skulle ha missat =)