fredag 6 april 2012

Dagens fynd!

Visst, det är inte det mest optimala vädret med tanke på att vi hade 16 grader för tre veckor sedan, men jag försöker se positivt på saken. Framförallt hoppas jag på att fästingarna dör nu eftersom jag redan har plockat fem stycken från Nässla och jag var aningen skeptisk till rapporterna om "fästingfri sommar". I vilket fall, det jag skulle komma till var att eftersom alla andra deppar ihop totalt med lite snö så kan jag njuta av ensamheten i skogen trots att det är ledighet. I normala fall går jag inte med Nässla lös på helger eftersom det är folk och fä överallt, men idag var det fritt fram :) Ingen träning (eller ja, lite fot här och där kan man ju begära innan hopp och lek) utan bara springa och gräva svamp. Mitt i turen gör jag själv dagens fynd:
Rörisolering i stora lass! Och vad ska jag med det till då? Jo, vid en av våra pass med flera andra flattar hade en någon liknande isolering på sin apportkastare som gjorde att det inte gör lika ont med rekylen när man skjuter iväg apporter. Så, jag tänkte sen jag såg det att jag skulle köpa en sån bit, men idag hittade jag alltså en stor bit. Mjuk och gratis :)

Fick svar från WT ansvarig, vi är med på måndag. Vet inte om det muntra upp mig egentligen, men men, som både Eva Bodfält och Maria Brendel säger: tävling är ett bra sätt att utvärdera sin träning, så jag får se det som det.. (som om det funkar..)

På tal om Maria Brendel så sa hon en sak som störde mig lite på föreläsningen. Hon hade som sista bild ett foto på en chihuauavalp och sa att hon var såå förvånad över att den hade varit duktig för hon trodde inte sånt om vavvor. Visst det är en vanlig föreställning gemene man har - vad ska man med en liten råtta till liksom. Men, det som förvånar mig är när instruktörer säger så (det är inte den första jag hör det här året heller). Är det verkligen, för en instruktör, så konstigt att även en pytteliten hund kan lära sig saker lika bra som en stor? Jag blir nästan så provocerad av såna uttalanden att jag vill skaffa mig en =P
Nääää matte, inte en vavva, du har ju mig, fröken stretcho!

2 kommentarer:

Susann sa...

Nä, sånt där tål jag bara inte... Varför skulle inte en vavva eller annan icke bruksras kunna prestera bra?? Ok, man får tänka i andra banor, ha en jäkla fantasi och tio kilo extra tålamod. Iof kanske just DET som är problemet och inte hunden...

Ane & The WriggleButts sa...

Eller hva? Sånn tenker jeg og.. Hadde mops før, og har ikke tall på de frekke kommentarer de med "brukshund" kom med når ha n kom på kurs. Så fikk de angre når han var flinkere enn deres hunder ;) Jeg vil aldri forstå dem som intenst advarer folk mot visse raser om de ønsker å trene lydighet, ag osv.. Visst kan man ville få hjelp av visse raser om man først og fremst vil konkurrere om topplasseringer, men de fleste vil jo trene mest for moro skyld :)

Ane