fredag 3 juni 2011

Rally och jakt

Idag var vi hos Zandra för lite träning, först uppdukat med lite rallyskyltar i hennes trädgård (finns ingen skugga på planen och nu måste vi ha skugga, Nässla klarar inte värmen annars). När vi kört banan två gånger var fikade vi (mums, sånt är farligt att börja med, man vill ju inte gärna betinga hundträning med fika..) och sen drog vi upp till skogen för att låta tjejerna jobba lite med fågel. Rallyn gick så där, för varmt och ofokuserat men med lite tid på chatten med Zandra har vi nu kommit fram till att vi ska satsa på kvalitet i framtida tränign. Vi ska ju för bövelen snart tävla! 
För Lystra blev det premiär på fågel och med hjälp av lite klicker så var hon snart igång :) Bordercollien som var med var taggad till tusen när Lystra jobbade med fågeln, men när hon skulle få apportera den själv såg hon lagom road ut och bar den längst ut i vingen =D Att få apportera dummysar däremot, det var grejer det ;)

Nässla fick göra lite linjetag med kastad störning innan och det var inga problem, snarare var problemet att hon fått nos på fågeln innan jag skickat henne och hon skulle jobba självständigt istället.. Nästa gång måste jag lägga ut det när hon inte alls har koll. Sen fick hon sitta lös precis bredvid när de andra hundarna fick lära sig apportera fågel och kaninen, jag är impad även idag. En gång är ingen gång, två gånger är en gång för mycket men tre gånger är en vana.. Tre gånger har jag nu rosat min hund efter träningspass, kanske det är så att det börjar sitta? Idag använde jag föresten inte heller externbelöning placerad innan som jag alltid gör med fågel, så det var ju toppen att det gick också.

1 kommentar:

Susann sa...

BC?!? Kanske ska slänga ut lite dummies till Täppas och testa övningarna från böckerna jag läser haha ;)