måndag 25 oktober 2010

Att vara passiv

När vi var och gjorde FARTest på syskonen betonade de vikten av att vara passiv, dvs gör INGET alls. Den biten har vi varit dåliga på, började träna lite efter vi varit där, men sen rinner det, som det mesta, ut i sanden.
Idag var det nya tag, stannade flertalet gånger i skogen idag när vi var ute och satte henne ner. Hon fick inte göra något annat än att just sitta i 30 sekunder. Den första gången fick jag nog sätta henne igen 30 gånger, men den sista gången satt hon bara där. Hon vill ju gärna lägga sig (vilket är okej så länge hon bara ligger och inte tuggar), käka gräs, gräva etc men icke. Bara sitta (eller ligga) utan att göra något annat än titta på omgivningen. En smidig övning att ta till på den vanliga tråkiga promenaden.

3 kommentarer:

Matte sa...

Det är nog en bra övning, kräver nog en hel del koncentration för mina grabbar! :)

Elisabeth sa...

Nog så viktigt! Astra har inga problem, hennes ras ligger gärna ner och kollar av omgivningen men Lukas (lagotton) har betydligt svårare för det. Han förstår inte alls varför Astra envisas med att bara ligga ner i flera minuter, så han tränas ju automatiskt (mot sin vilja) då hon lägger sig.

Linn sa...

Hehe, Nässla lägger sig gärna och slappar på promenaden, vilket inte jag uppskattar, men att sitta still när jag vill är desto värre :)