lördag 2 oktober 2010

Kastrerad

I tisdags blev Nässla kastrerad. Hon är aningen för extrem för att jag tycker hon ska gå i avel, sen slutade hon aldrig lukta gott, mådde extremt dåligt i löpen och hade jobbig skendräktighet så det var likasåbra tycker jag. Hon har varit lite seg, men idag är hon pigg igen, tyvärr måste hon vara stilla tom nästa fredag, jag undrar hur det ska gå..

Ett tag efter konvalecensen är vi anmälda på öppenklass i viltspår :)

4 kommentarer:

Karin & co sa...

Intressant. Vad fick du betala? Jag har kollat tre ställen, allt mellan 4.600 till 5.900:-. Jag funderar ju på att kastrera Wilma eftersom hon löper så ofta.

Karin & co sa...

Hm, det var ju intressant. Wilma väger ju 15 kg så då skulle hon komma undan med det lägre priset. Det skulle man ju kunna åka 30 mil för. I Nacka skulle de ha 4.900:-. En avsevärd skillnad, även om bensin kostar också. Har du namn/nummer/webadress till kliniken?

Har de förresten sagt något om förändringar i humör/vikt etc?

Kram

Malin sa...

Hej var inne och kikade via vovve alltid kul att läsa om hundträning alltid får man någon liten idé. Lycka till med viltspåret.
// Malin

Karin & co sa...

Tack, jag ska ringa och kolla.

Wilma brukar inte släppa hanar för nära sin stjärt så det är inget problem. Däremot att hon löper så ofta, veterinären rekommenderade kastrering för när de löper så ofta (sist 3,5 månaders mellanrum) så är det större risk för livmodersinflammation. Min farhåga är just björnpäls och om hon skulle bli ännu bitchigare pga identitetskris :-) Vikten får hon hålla genom att husse är ute och springer med henne lite oftare.