söndag 17 oktober 2010

Viltspår

Så var vi hemkomna från våran världspremiär på öppenklass i viltspår och det gick inget vidare. Vi fick en trea och jag tycker ärligt talat att han var snäll då.
Vad ska jag börja med?
Det började bra, de första metrarna, sen sa hon att det här kan jag och sprang iväg.. Sen tyckte jag mest att det höll på så, hon kom tillbaka, fokuserade på spåret och sen bar det iväg osv. Två gånger fick domaren ta oss tillbaka och då blev det också en trea. Hon irrade mycket, stannade upp, hoppade upp mot domaren (??!) och hälsade på honom. Smakade på skit, pinkade osv. Ett tag tänkte jag att jag skulle bryta men fortsatte ändå, hade ju inget att förlora.
Jag hade inga höga förväntningar inför provet så jag är inte missnöjd, jag såg det innan som träning för jag visste inte alls hur och på vad vi skulle träna. Jag har lärt mig en del idag och jag är jättenöjd med min trevliga domare som dessutom erbjöd sig att träffa mig innan nästa prov så han kan kolla av läget :) Det jag lärt mig är:
  • Inte lägga spåren själv.
  • Se till att träna olika underlag speciellt gräs och berg.
  • Träna mer på "tokvinklar"

Ja och så klart träna mer så hon får vana och vet vad hon egentligen pysslar med. Sen har jag en liten annan analys också, för nog för att spåret gick dåligt idag, men det var nog det sämsta jag varit med om, och hon brukar gå väldigt bra när andra lagt spåren. Efter operationen har hon varit rätt lättstressad, det har räckt att vi kommer ut på våran vanliga dagsrunda så har hon börjat stressmjälla. Det börjar avta nu, men jag tror att det är hormonerna som lägger sig på plats och hon är helt enkelt inte färdig med det. Inte för att det i sig skulle vara någon ursäkt, men eftersom hon stressar så lätt så skulle jag vara ute i god tid idag så vi kunde varva ner på platsen, men vi hann inte då domaren var ännu tidigare än oss! Så det blev direkt från bilen ut i spåret, jag kissade inte ens av henne (korkat, jag vet!) vilket jag tror inte hjälpte till direkt, så förutsättningarna var inte de bästa. Nya tag, sen fixar vi våra ettor.

4 kommentarer:

Susann sa...

Ni fixar det nästa gång ;)

Thérèse sa...

Instämmer med föregående talare : P Ni fixar det nästa gång! Man kan ju inte vara på topp jämt ; ) och eftersom ni inte var det den här gången så är ni det nästa gång : )

Malin sa...

Kom hit av en ren hädelse (via vovve tror jag)...kul att läsa vad om hundar ffa om man håller på med viltspår själv. Säger dom tidigare det går fint nästa gång.
Hej hopp // Malin (www.flatteliv.se)

Helena o Vilja sa...

Attans med spåret men man kan ju inte var på topp jämt ;) Vilja fick ett klockrent förstapris och gjorde domaren gråtfärdig första gången men när vi gick hennes andra ökl spår blev det ett andra pris. Och idag på träning var det väldigt yrigt måste jag säga :( Men det är bara påt igen! Nästa gång sitter ettan där!