onsdag 27 oktober 2010

Hur svårt ska det vara?

Ja, att få till det med filmandet? Hade en välplanerad eftermiddag med följande plan:
Träna stadga vid vatten, husse kastar markering på blankvatten och vi står utan säkerhet men med bra belöning bakåt. Skulle filma, det var halva grejen, men jag vette fasiken.. Det blev liksom bara vatten, ibland en hund, lite ljud, massa visslande.. Nja, inget att visa med andra ord.
Passet gick så där, momenten gick sämre, att Nässla skulle vara samlad gick desto bättre. Tanken var att gå direkt från bil/koppel till att jobba vid vatten utan att springa av sig eller doppa sig innan jobb. Nu är det (antar jag) rätt kallt i vattnet, men jag tänkte att hundar är ju ute och jobbar på riktigt just nu, så en gång går bra.
Alla markeringar gick jättebra, hon satt fint kvar och väntade på kommando, utan att börja pipa. När hon kommit upp första gången såg jag hur det liksom laddades under tassarna på fröken men jag visslade in henne och hon kom fint in till mig. Däremot fick jag bara till en avlämning i hand (det brukar aldrig vara något problem, jag ser inte så allvarligt på det, antar att det är något kallare nu, och med lite repetition så är vi ju snart på banan igen) och linjetagen sög. Jag kan, du behöver inte peka ropade hon tillbaka till mig när hon jobbade *grrrrr*. Över lag är jag iallafall nöjd med att hon höll sig i skinnet hela tiden på land och aldrig tjyvade. När det spratt till i benen gick det snabbt att få in henne vilket varit våran stora grej. Så trots brister är jag nöjd :)

Inga kommentarer: