tisdag 3 augusti 2010

PreikestolenVi har varit på semester!
För en vecka sedan befann sig jag, mamma och Nässla i Stavanger och klättrade upp för Preikestolen. Det är en "liten klippa" som befinner sig 600 meter över vattnet och det kräver en drygt 3,5 km lång vandring (läs bergsklättring) för att komma upp till toppen. Jag trodde att det jobbiga skulle vara att det var brant, men det var snarare alla stenar man skulle klättra upp på som var tuffa.


Nässla stormtrivdes, det fanns ju vatten i alla dess varianter (brunt, rinnande, sjö) och hon fick hoppa och klättra på stenar som den bergsget hon är!
På tillbakavägen tyckte hon något ställe var lite småläskigt, hon skulle balansera på en liten kant som var knappt 10 cm bred och då pep hon. Tyvärr fick alla människor bakom mig panik och någon snäll kille hoppade ner och lyfte henne. Jag tror inte det hade varit nödvändigt, hon kan vara osäker på något, men säger jag att det är okej brukar hon ta tag i saken och övervinna sin rädsla. Men nu hade då alla andra panik för hennes skull så det var väl bara att tacka för hjälpen.
För att komma till stolen var man tvungen att åka färja, på vägen dit gick vi upp på däck och satt med Nässla, på vägen tillbaka var vi alla för trötta för att ens kliva ur bilen :) Efter klättringen åkte vi vidare till min släkt i Haugesund och väl framme efter 100 mil total resa så har vi bara semestrat! Träffat alla kusiner (och deras hundar, favortiten var Brage, en golden), haft krabbfest med hela tjocka släkten, planerat mosters bröllop, fyndat på rean (där ÄR det verkligen rea, 1/3 av butiken 50%, 1/3 70%, så fynd gick allt att göra) och ätit godsaker.


Igår blev det hemresa igen, ytterligare 13 timmar i bilen. Nässla var överlycklig över att vara hemma och höll på att riva hemmet och sen sprang hon ut på balkongen och bar in massor av tvätt åt mig, sötnosen!

1 kommentar:

Sanne sa...

Nää, hon är ALLTID slö, oavsett löp eller inte,det är typ 3 gånger på en månad som hon är pigg.. Hon är ALDRIG en galen flat... tyvärr :(