söndag 22 augusti 2010

Nystart i träningen

Efter kursen som vi gick på förra helgen fick vi lite nystart i våran träning och jag är peppad att träna nu. Nässla är också igång nu när värmen lämnat oss lite så vi passade på att ta ett pass i går morse. Tina gav oss alla deltagare på kursen varsin lista med grundfärdigheter man ska kunna för jakten (inkallning, stanna, springa rakt ut på signal osv) så jag tänkte jag skulle träna de där småsakerna som ändå är så viktiga. De är ju dock inte så roliga att se på film, så de filmer jag laddat upp är:
Den första tränar vi stadga vid vatten. Det är ingen sjö, men det är ändå ett vattenhål stort nog för att plaska ordentligt när man kastar i dummysar. När hon sen får hämta dummysarna klickar jag för att hon sätter sig vid min sida när hon levererat.

Vi tränade också linjetag mot skål, vilket är varianten jag kommer att köra nu förutom minnesområden. På den här filmen är linjetaget nästan lika långt som en fotbollsplan (man ser oss knappt längst bort när jag skickar henne). Lägg märke till (om ni ser) hoppet hon gör in till min sida när hon kommer tillbaka.

Anledningen till att jag har en skål istället för en dummy är att det blir en lugnare inlärning, med en dummy kan det lätt bli lite hett, men med godis hålls arousernivån nere, vilket är bra för en snabb inlärning. Jag kunde använda mig av targets också, vilket jag försökt och ledde till att hon apporterade den istället..

1 kommentar:

Helena o Vilja sa...

Spännande det där med grundfärdigheter för en apporterande hund. Satt just igår och skrev ihop en lång lista med grundfärdigheter som jag vill att mina hundar skall lära sig. Kram