söndag 8 augusti 2010

Fortsättning på utmaning

Idag fortsatte vi på vårat lilla projekt. Slutade igår med vad ni såg på filmen, vilket var att det går bra att backa från externbelöning in mellan benen. Det gick även bra att vända in rumpan själv OM hon var på vänster sida (där vi tränat klossen tidigare). På andra sidan dock.. där hamnade hon framför och backade snarare runt mig så det var dagens projekt: få henne in med rumpan även från höger sida. Precis samma problem har min mot"tävlande" också på dogspirit men Täppas är inte dum han, så de har nog snart löst det!

Jag provade först med att börja om med klossen åt andra hållet för att få in det, men fick aldrig riktigt in snitsen. Då provade jag att shapa in att hon skulle vända sig med rumpan mot mig, medsols på min högra sida, vilket gick betydligt fortare. Sen kombinerade jag det med den tidigare enbara backningen och vips så kopplade mitt lilla geni ihop det båda. Inte galant ännu, men snart. Här kommer en film efter ett par pass i dag. Lägg märke till den snygga (oplanerade) ingången hon gör precis innan den sista baklängesslalomen..

Jag vet att jag inte är ett dugg klickerisk, tjoar, tjimmar och pratar med henne under tiden, men det är ju ändå ingen höna jag tränar! ;)

1 kommentar:

Susann sa...

Nu är det inte långt kvar ju! Nässla är ju smidig åt båda hållen till skillnad från min gammelgubbe :) Imorrn sitter jag i bilen halva dagen så det blir nog inte så mkt träning då :(