tisdag 1 juni 2010

Lite träning

Idag blev det trots allt lite träning igen, jag som skulle lägga det på is ett tag ;) Det är svårt för det är ju egentligen roligt, bara man släpper alla förbannade krav (man ställer på sig själv).

Planen för dagen var linjetag, långa sådana. Började med detta:

Det gick ju kalasbra! Fortsatte sen i andra riktningar men det gick inte alls bra.. Dels var det ett dike längs med där hon skulle springa, så hon sprang däri. Sen sprang hon egentligen inte rakt fram heller. Suck. Plockade ihop och muttrade lite. När jag satte mig i bilen för att åka till badskogen (hon var ju inte mysig efter dikesturen) så kom jag på att vi har ju aldrig tränat långa linjetag tidigare, förutom längs med stigar. Jag får nog börja med synintryck och bara lära henne springa långt åt det hållet jag pekar.. Så till ruta ett. (Jag skriver inte tillbaka till ruta ett, för vi har ju aldrig ens varit på ruta ett tidigare i detta moment. *Slår mig själv i skallen*

Efter det åkte vi iaf för att ta en flattedusch (istället för raggardusch, man åker till något vattenhål som är renare än diket, så slipper man duscha hunden hemma) ute på landet. Passade på att träna skogsfot fram till vattnet och det gick kalasbra! Jag chansade och hade henne lös, och hon höll sig jättefint vid min sida (eller bakom där hon inte fick plats bland allt sly). Hela vägen fram till vattnet. Sen satte jag henne, kastade i en dummy och *gah* hon hoppade i :( Aja, upp med henne igen, och göra om göra rätt. Satte henne, kastade i, gick lite fot på land och sedan skickade jag henne i vattnet. Det här var hon tvungen att ta sig igenom för att lämna av till mig ;)

Normalt sett brukar jag inte uppmuntra på vägen in, vill att hon ska komma ändå, men det här var ju kanske av ett extremfall. Sen kan man ju fundera över mitt "rop". Rena rama sömnpillret. Aja, jag är så nöjd med skogsfoten och avlämnandet från vattnet så det väger över knallningen. Dessutom så gjorde hon inte ett enda ärevarv idag, trots att hon inte fått springa av sig något innan.

4 kommentarer:

På väg mot min dröm sa...

hej hej! Härligt och se filmerna, vad duktiga ni är. Vad kul och ha en hund som simmar det göt ingen av trion :/
Lycka till med allt
//Carro

Jens sa...

Se där!! Duktig Soppa! Inte troligt att Thisbe skulle ha lämnat av i hand i det där läget riktig ännu. Men hon nblir bättre och bättre på att vänta med skakandet. Tålamod, tålamod, Rom byggdes inte på en dag, säger jag till mig själv (och litet till dig också):)

Karin & co sa...

Ha ha... kom igen zzzzz...

Visst är det kul att höra sig själv på filmerna :-)

Det verkade vara ett ganska svårt ställe att ta sig upp. Inte lätt heller när matte glömmer bort att hon faktiskt inte har tränat på en grej förrut. Skulle lätt kunna vara jag.

På väg mot min dröm sa...

Det var jätte bra sagt - Att rom inte byggdes på en dag. Det ska jag bära med mig. Det är så härligt att det verkligen har klickat rätt!
//CArro å gänget