söndag 12 juli 2020

Miljöträning deluxe

Under förra veckan blev det dags för årets första semester, där jag hängde på mamma och hennes kontaktbarn. Mamma går på en del smärtstillande och vågar inte köra så långt själv, så hon bjöd med mig in mot att jag var chaufför. Målet för resan var High Chaparral, men då boendet var slut bokade vi in oss på Isaberg en halvtimma bort. Tur var väl det för det var ett jättebra område att bo på, speciellt med en sexåring som har myror i brallan samt en snart 40-åring som gärna vandrar. Det blev några intensiva dagar och för Sirap även premiär för att sova hemifrån. 


Första kvällen var det enkel middag med korvgrillning. Någon vet var det finns störst chans för utdelning
 och ja, hon hade ju rätt.. 

Stugan var jättefräsch och istället för mörk och tråkig hade den stora fönster ut, till hundens vaktlycka.

Första morgonen blev en 6 km tur, trodde det skulle vara promenad, men var stundvis ganska jobbig. 

Morgonmys

Kor i hagen, väldigt läskigt!

Vi fick passera en riktig hängbro. Tack och lov att hon tränat sig själv att gå över läskiga bryggor (hon har "bett" om att få gå på bryggor när vi passerat, som hon tidigare varit rädd för), så vi slapp vända. Den var inte stilla när man gick på den. 

Väl tillbaka från turen var det snart dags att förbereda oss för nöjesparken. Den hade begränsat antal gäster som man fick boka i förväg, och tydligen en del inställda saker, men jag tyckte det var ganska fullt ös ändå. Jag tackar mig själv att jag tänkte till innan och tog med mig massor av godis och korv till Sirap, för träningstillfällen blev det gott om där inne!

Lugnet innan stormen

Vad är det här för konstigt djur? Lite läskigt stilla.

Ångloket kommer och tjuter högt, fullt av pistolskjutande bovar.

Lukta men inte se
Hade jag vetat hur mycket skott det var där inne hade jag nog inte tagit med henne in, det var helt galet. Dels alla barn (och vuxna) som sköt konstant med knallpulverpistoler men sen även skådespelen som var med riktiga (fast lösa skott så klart). Förvisso gick man inte in på föreställningsområdet med hund, men vi var ju ändå bara 50 meter därifrån.. Nu gick allt jättebra, jag matade på vid skotten och vi tränade lite skojmoment och hade kul ihop under hela tiden, så aldrig upplevde jag att hon var rädd för skotten. Däremot åsnorna, vet ni hur läskiga åsnor är för en unghund? Mycket ska jag säga! På det även hästar, grisar, folk med konstiga hattar och alla glada tjimmande barn. Så efter 6 timmar där inne räknade jag med att ha en ganska spak hund med mig hem. Det var dock lite lågt räknat, vi var spaka allihopa. Jag orkade inte ut förrän sent på kvällen då vi tog en lugn runda runt knutarna. 

Kontrast med lugn och stilla tur morgonen därpå

Men mycket backar

och när vi var på väg ner för denna slänt stötte vi ihop med ett rådjur OCH en hare. Rekommenderas ej, men det blev träning av det med.
Summa summarum så var det en trevlig minisemester, som kändes trygg ur ett smittoperspektiv och rolig för en unghund, om än krävande. Vi har sen vi kom hem vilat ut båda två och nu blir det en veckas jobb innan vi går på den riktiga semestern veckan därpå. Då blir det ytterligare miljöträning då hon ska få prova på husvagnsliv och träffa tama renar :D 

Inga kommentarer: