onsdag 26 februari 2020

Dagarna med valp

Nu befinner vi oss mitt i årsmötestider och vips så var man ordförande för FRK Bergslagen :O Ska bli trevligt att dra vidare en klubb som har stort driv och jag har ju mer lust till engagemang nu när jag har en ung hund att träna. Och tränar gör vi! Hon är helt fantastisk, kämpar och koncentrerar sig väl.
Fångade på bild av våra träningskompisar. Bus och kontakt bland andra fokuserar vi på inne.
Och kanske att bli klara för nybörjarklass. 
Fast jag tränar inte SÅ mycket, lite hemmavid när hon börjar bli för intensiv och då mest nybörjarmoment i rallyn och lite stadga och fotgående för jakten (med betoning på lite). Vi går mest i skogen för att göra av med energi (för det har hon!) och tränar inkallning där och även lite sitt/fot, även om det är svårare. Inte för att hon är så pass störningskänslig, utan mer för att hon inte riktigt känns helt trygg i skogen. Någon fågel kvittrar och vips vill hon upp i famnen för det är lite läskigt. Inte att det känns som en risk, hon är generellt spökig just nu (fast bättre än förra veckan då hon fick psykbryt över det faktum att det stod en säck potatis på köksbordet). Så jag ställer inga krav i skogen, vi hänger mest där och skapar vana och vardag över det. 
Första riktiga blodspåret - en riktig spårstjärna!
Vi åkte upp på klubben och körde ett blodspår, kanske 200 meter. Hon genomförde det galant och koncentrerar sig på uppgiften. Jag tycker att det gäller generellt som jag sett att hon är duktig på att vara fokuserad och uthållig (i den mån man kan vara uthållig som 4,5 månaders valp). 

Handarbete till hunden. Jag har stickat och tovat ett liggunderlag för sommarens tälttur (oroa er inte, man behöver inte gå långt bara för man vill ut i den norska naturen och campa). Tror det kommer bli varmt och mysigt att ligga på, gör en åt mig själv också. Vi använder den nu för träning på klubben. 
Perfekt att ta en sovstund på när man tagit ut sig på träningen :) Hur cool som somnar på träningen?
Men favoritbiten över att ha hund igen är såklart att kunna vara ute i naturen på ett "normalt" sätt (för mig), perfekt för att återhämta sig. Några dagar i veckan innan jobbet stannar vi till i Norsa hagar och passar på att gå i våtmarkerna innan korna släpps ut. 
Coolast i kohagen

1 kommentar:

Erika sa...

Sovstund i träningshallen! Imponerande!