onsdag 13 mars 2019

Domaruppdrag på Kungsörs BHK Fortsättningsklass 18 februari 2019

Årets första egna uppdrag kombinerat med arrangemang blev ett tufft uppdrag med många startande i fortsättningsklass. När man planerar och det står sluttid 21:40 tänker man att det ska gå, men sen väl på plats är det faktiskt lite tufft. Flera tävlande som hade starka känslor kring tävlandet och även en anmälan för oacceptabelt beteende gjorde det hela extremt påfrestande och vi var ganska glada när kvällen var slut och vi kunde åka hem. (Fast det blev värre, på söndagen samma vecka arrangerade vi en freestyletävling som pågick i 14 timmar, då var vi lagom möra..). 

I vilket fall, vi var två domare på plats och jag dömde den här banan: 
Tror inte det var något som var särskilt svårt utan det var bara lite otur hos vissa som kostade dyra poäng. En del diskningar, några som ångrade sig och gick in med kopplad hund, någon annan som lyfte upp hunden när den fortfarande var innanför planen men av de 39 startande var det 23 som fick kvalificerande resultat (58%). Vann med full pott gjorde en rottis, tätt följt av tre stycken tvåor på 99 poäng; en blandis, en finsk lapphund och en sheltie. 

Nu är det inte jättelångt kvar till nästa domaruppdrag, på söndag dömer jag åt Cavaliersällskapet en NKL och FKL och på tisdagen därpå arrangerar vi egen tävling i NKL. 

Inga kommentarer: