söndag 21 oktober 2018

Rallytävling och vårt första cert!


Igår var det äntligen dags att få tävla lite igen och så kul det var då! Perfekt tävlingsväder (med Nässla alltså) och jag skulle få tävla för två domare som jag har koll på hur de bygger banor och därmed känner mig trygg i att tävla med Nässla för. Alltså, menar inte att jag känner mig otrygg för någon domare, absolut inte, bara att jag vet lite mer vad jag får för dessa. 

Först ut var Chatrine Strandlis bana. Vi hade ett ganska sent startnummer så vi chillade ganska mycket innan, men ändå med henne utanför så hon skulle få vara med mig så mycket som möjligt. 
Chatrines bana
Koncentrerade i väntan på start
Vi hade faktiskt sån tur att bli filmade på vår första runda som var den som gav oss cert. Målet för dagens tävling var att jag skulle själv fokusera, anpassa mig där jag behöver på banan, använda tillåtna knep och inte känna att jag slarvade bort några poäng och när vi var klara kände jag att jag verkligen gjort det också! Jag utnyttjade möjligheterna att vara en bit bort från skyltarna vid inkallningarna exempelvis (dvs korta ner sträckan eftersom hon har en tendens att tjuva) och förberedde på rätt sätt vid olika ställen. Jag var supernöjd när vi klev av och vi kunde inte gjort en bättre runda! Fick ett sen på skylt 4 och en sned och oro på ställande under gång gå runt. Och vårt första cert!  

Skönt när också känslan speglas i poängen, vi hade så kul där ute på plan! Tänk att gå ut med en tioåring och ha en sån rolig men ändå koncentrerad runda. 

Sedan blev det ju ett dåligt försök från min sida att göra en omladdning. Jag var liksom så nöjd med det vi hade gjort att när det var dags för banvandring på nästa bana hade jag inte ens tittat på banskissen! Dåligt, men jag passade på att fokusera om på banvandringen istället och jag kände snart att jag hade kontroll över vad vi skulle träna på i pausen och hur jag skulle placera oss på banan. Dessutom fanns det vissa likheter mellan de olika banorna så det var inget jag behövde känna panik för. 
Markettas bana
Vi fick något sen och sned, men tyvärr hände något vid sitt under gång gå runt. Först satte hon sig inte, vilket inte brukar vara ett problem, sen när hon satt så reste hon sig upp och gick med. Jag såg på hennes blick att hon analyserade något annat i luften, så det var nog det som gjorde det. Där förlorade vi tio poäng, men jag tyckte jag gjorde bra som ignorerade felet och kunde berömma henne ordentligt på nästa skylt och sen gå vidare med en lika go känsla som innan. 88 poäng fanns kvar vilket absolut inte är fy skam och jag är jättenöjd med båda våra starter. Nu blev jag ännu mer tävlingssugen, men det kryllar ju tyvärr inte av datum under resten av året, men jag är iaf anmäld på stora stockholm så får vi se om vi kommer med där. Om jag får till det vill jag även starta på vår egen tävling, men det beror ju på funkisåtgången. 

1 kommentar:

Erika sa...

Grattis till finfin runda och cert!!! Vad glad och mysig Nässla ser ut. Svårt att fatta att hon är 10.