fredag 9 mars 2018

Domaruppdrag kvällstävling Kungsörs BHK 8 mars

Helt tävlingsbakis idag, har ni varit med om det? Brukar väl mest uppstå i samband med när man själv tävlar, men gårdagens kvällstävling blev lite av en riktigt fest även för mig som arrangör och domare. Nästa kvällstävling som går om två veckor är för övrigt sista gången jag både dömer och arrangerar samtidigt, jag vill kunna vara med och vara funkis istället när det är hemma framöver. 

Det var en fortsättningsklass, eller ja två, som skulle dömas. Tyvärr hade vi vart tvungna att göra en hel del bortlottningar vilket innebar att det fanns reserver, det ströks och det skulle justeras. Inga problem med en vanlig tävling, men när banvandringarna är parallella så kräver det lite mer tankeverksamhet. Till slut fick vi ihop det men då var min hjärna bra förvirrad och jag fick inte alls till en så bra samling som jag ville, men när jag väl kom ut för att döma så gick det bra att koppla av och bara fokusera på ekipagen på plan. 

Svårigheten på den här banan tänkte jag att det var mycket sitt, kombinerat med spring. Det var inte så många som föll för springet, utan det var ganska blandat vad svårigheterna var för ekipagen. Flera fel övning där ekipagen gick på varsin sida om konen i slalomet och några som glömde att ta ett steg efter sitt sväng höger ett steg sitt. 
Vinnare på min bana var en rutinerad förare med sin tollare och de kammade hem hundringen. Tvåa blev en delad plats på 97 poäng med en sheltie och en bc. 

Som vanligt när vi arrangerar så slås man av hur bra klubbkompisar jag har! Tyvärr krockade en klubbkompis på väg till lokalen, men vi var ändå någon extra på plats och vi kunde lösa det. Och som de löste allt, med full koll och ordning och reda. När prisutdelningen varit kunde alla bara åka hem för någon hade passat på att städat toaletterna och någon hade ... ja ni vet. Fantastiskt! 

Nu ser jag fram emot att rita upp en klurig bana för AKL som går om två veckor! Ser också fram emot att det inte är några reserver så det kommer kännas som att det går som en dans att arrangera har jag fått för mig 😉

2 kommentarer:

Erika sa...

Hade några kompisar som var och tävlade hos er, bl a mor och dotter med bc. Tror dottern smackande in 100 p med Imza på någon av banorna. Väldigt gulligt och duktigt ekipage!

Linn sa...

Ja verkligen! Mamman var en av tvåorna på min bana.