fredag 13 oktober 2017

Nytt inköp

Jag är en riktig snålgris och kan absolut inte ägna mig åt okynnesshopping. Och det jag väl köper ska stötas och blötas i det oändliga, så pass att jag inte orkar engagera mig i att köpa något. Men igår regnade det rejält och jag tänkte att kanske är det ändå dags för Nässla att bli vuxen och få en regnjacka. Jag vill gärna supporta mina bekanta och handla på Eskilstuna Hundcenter, men det är flera mil åt fel håll så jag stannade på djurmagazinet på vägen hem från jobbet och hade den turen att det fanns ett regntecke, i hennes storlek, till halva priset! Då blev det faktiskt inte ens jobbigt att köpa den. På vägen hem kom jag på att jag faktiskt inte har så bra erfarenhet av Hurtta, tycker det jag haft har varit ganska dålig kvalitet, men här fanns faktiskt inte så många andra val. Och redan i affären hittade jag en del ställen på jackan jag nog behöver sy för att det ska blir helt bra och det bekräftades redan när vi var ute på premiärturen. 
Man kan hoppa upp på alla stenar även i jacka.
Vid ett tillfälle tittade jag till på Nässla som stod och glodde på mig, men jag vände mig om och fortsatte fylla på med svamp i påsen. När jag igen vänder mig om står hon i samma position och jag går för att kolla om hon sitter fast. Mycket riktigt, de där svinlånga resårbanden som ska sitta under benen hade fastnat i samband med ett hopp över en gren. Så de ryker, för de fyller ju verkligen ingen funktion. Ska sätta dit något med kardborre så man kan fästa det ordentligt runt benen och hålla täcket på plats. Sen ska jag försöka konstruera något för halsen, den verkar vara gjord för rottisar eller möjligtvis mastiffer på bredden. Jag gillar dock att den är röd så hon syns nu när det är jakttider. Fast det verkar som att de inte är lika bra på att lokalisera älgarna som jag och Nässla, vi gick nämligen på en stor och ståtlig tjur på promenaden. Nässla och tjuren var bara några meter från varandra när hon skällde till, jag tror inte hon såg, bara kände/hörde, eftersom hon skällde åt fel håll. Älgen gick då iväg och Nässla kom tillbaka till mig innan hon gick tillbaka och undersökte, något intresserat men långt ifrån att jag känner oro att hon ska sticka efter. Hur underbart viltinstresse har hon inte? 

3 kommentarer:

Susann sa...

Gillade Hurttas gamla modeller, de hade bra passform (iaf till dvschnauzer) och höll länge. Är det inte den gamla modellen Nässla fått? Jag har letat som en dåre, var hittade du täcket? De nya modellernna går bara sönder och har jäkligt skum passform. Här kör vi numera HelsiTar för hela slanten!

Linn sa...

Ja det är den gamla modellen, därav halva priset. Tyvärr fanns det bara en kvar i strl 85 av regnmodellen, men vintertäcket hade de ganska många kvar av (till halva priset). Om det är någon du vill ha kan jag stanna där och kolla om de har önskad storlek?

Jag har bara ett täcke sedan tidigare till Nässla, konkurrenterna till BoT, men den har vi bara när det är ruskigt kallt och jag kan därför inte jämföra, men de sitter typ lika, så frågan är om det inte är flattekroppen som inte är helt lätt att klä. Den är lång men smal och jag kan tänka mig att den här längden egentligen passar för just rottisar eller den typen av hundar.

Jag hoppas den har bra kvalitet, det andra jag använt av Hurtta har tyvärr inte haft det! Det är väldigt snyggt men det spelar ju ingen roll om man inte kan använda det.. Googlade HelstiTar, de har ju tom en flat på en bild av ulltäcke :D Fast den ser ju precis ut som vårt täcke nu där fram, jättestort över frambenen/bogen. Är lite sugen på ulltröja från Annies Wool (sök på facebook), de ser ut att sitta precis som jag vill. Om jag nu har någon nytta av ulltröja på Nässla.

Susann sa...

Ja, det är säkert svårt att konstruera täcken som passar alla raser =) Tänk om man kunde sy och hade en symaskin...

Täpp hade 2 såna regntäcken under hela sitt liv så jag tycker de höll bra! Hurttas gamla selar och koppel däremot går ju sönder på nolltid.

HelsiTar ser stort ut där fram på bild men tycker inte det är ett problem irl. Delen som går under bröstet/magen fäster vid den tighta halsen och går sen under mellan frambenen så "kjolen" framtill hänger mest utanpå, ger oslagbar rörelsefrihet då jag tycker många täcken är för tighta kring frambenen.

Hittade Annies Wool, ser mysigt ut =)