måndag 26 december 2016

Året som gått 2016

Januari
Ja, en ganska tråkig (tråkig som att inget händer) start på året. Hände nog inte så mycket alls mer än att jag var nere i Motala och dömde lite rally.
Jag med min skrivare Maggan djupt koncentrerad över vad ekipagen har för sig
Februari
Årets enda skittävling i FS var i februari. Som tur var hade jag en efterlängtad "semester" att åka på, hundspann i Åre. Meditation och action på samma gång, rekommenderar starkt!
När någon har avverkat skog på leden blir det lite kämpigt att ta sig fram
Mars
Här hände inte jättemycket, men jag var i Dubai och njöt och innan dess hann jag och Nässla prova på lite Do-as-I-do och träffa lite gamla kompisar i svängen.
Ökensafari, herreminjösses vad kul det var!
April
Började månaden med att bo borta för att döma lite rally i dalarnas skogar (hann tyvärr inte med någon vandring, det var liksom fullt ös från morgon till kväll). Hade en otrolig helg på resultatfronten då Nässla och jag vann både appellspåret och rallyn! Vi tävlade även lite spår och kom trea bland taxarna.
Alltså, sötaste ever!
Maj
En månad med många domaruppdrag, egna spårprov på både SSRK och kretsuttagning hos jägareförbundet. Jag tog beslutet att sluta med utredningar på hundar och avslutade månaden med att åka själv till Norge och tävla i rally.
Ut på tur i norska skogen
Juni
I början av juni var vi kvar i Norge och firade mormors 80-årsdag. Mer vandringar där och när vi kom hem tog det inte lång tid innan vi var iväg på nästa semester, en campingtur med spårcup i Kolmården. Superba spår, en andraplats och njutning av skogen. Att vi har såna guldkorn i närheten! Månaden avslutades med en midsommardans på fristadstorget i Eskilstuna.
Livet på en bild
Juli
Nässla var inte helt kry och jag hade en ohundig helg med min mamma i Göteborg. Provade världens största kanelbulle och gick upp ett och annat kilo.

Augusti
Månaden hade en hel del domaruppdrag och avslutade med en underbar weekend i Sälen på tu man hand med Nässla. Spårcup, ensamhet och vandringar på både sälens fjäll och Fulufjället. Balsam för själen och ett nytt intresse börjat ta ordentlig rot i mig.

September
Här är årets stora händelse - Maran! Det som jag tränat i månader till. En trevlig weekend i Berlin tillsammans med en fantastisk upplevelse! Slapp jag träna skulle jag göra det igen!
Laddad dagen innan det stora loppet!
Oktober
Avslappnade och njuter av hösten (men saknar kantarellerna). Promenerade i den mån fötterna läkte efter loppet..
En härlig tur runt tjurlången i Arboga.
November
I november tävlade (läs busade) vi i Fagersta. Vi var på gemensam föreläsning på Lerkulans om att leva i vargrevir och vi var också på kennelträff på Muskö.
Bus eller godis?
December
Årets sista rallytävling både som deltagare, arrangör och domare. Jag vet inte exakt hur många det blir, men tror runt 20 tävlingar har jag dömt under året. När vi själva tävlade gick det bra, även om vårt mål inte uppfylldes. Slappar, spårar och går i skogen så länge vädret tillåter.
Snabba takter i spårskogen
Med mindre än en vecka kvar av året kan vi nog summera våra prestationer i förhållande till våra mål. Förra året skrev jag det här inlägget om vad jag ville uppnå med Nässla.

Om du inte orkar klicka dig vidare så kommer sammanfattning av prestationsmålen och hur det gick:

Lydnad: Ett förstapris i klass 3. Vi har inte ens startat. Var anmäld till två tävlingar här hemma, den första var Nässla lite oren i gången så jag skippade att tävla och den andra hann vi inte då den var förlagd senare än jag trodde och jag hade planer i Stockholm samma dag. 

Freestyle: Ett cert i klass 3 och en tävling där allt flyter på. Vi har startat en gång och luften gick ur mig totalt då. Hon hamnade helt i sin egna värld och jag bröt och har knappt ens tänkt tanken att starta igen. 

Bruks: Uppflytt den här gången ;-) DET har vi lyckats med, vann gjorde vi också 👊

Viltspår: HP (och därmed en chans att vara med på SM-uttagningen) Yeaaah! Tänk att det gjorde vi också! Dock efter SM-uttagningen så den var vi inte med på i år.

Rally: Starta på någon närliggande tävling och busa. Tävla i Norge. Busat på rallyplan har vi gjort flera gånger, tävlat i Norge har vi också gjort. 

Jakt: Vara med på ett riktigt eftersök. Kunna vara vid vatten sansad med både vilt och skott, vilket så klart innebär att vi till skillnad mot detta året ska träna jakt. 👎 Nää, här har vi inte legat i om man säger så.. 

Jag hade också skrivit att jag generellt skulle bli bättre på att gå med henne lös i skogen och det tycker jag faktiskt att jag har blivit. Vi har myst mer och haft en mer kravlös samvaro (vilket också visar sig i hennes brist på lydnad.. ) och har ägnat hela dagar åt att traska längs stigar och utforskat., både hemma, i Sälen och Norge. Vi har också provat något nytt, med Do As I do (fast det slutade vi med ganska fort igen..). Vi har plockat hem två vandringspriser i viltspår, kommit svindlande nära en del till, kommit tvåa på en cup full av SM-ekipage och haft hårresande spår i skogen. Jag har dömt MASSOR av rallyekipage, utbildat 15 skrivare och själv blivit tävlingsledare i FS. Arrangerat 11 rallytävlingar och en FS tävling, hjälpt till på lydnadstävlingen på klubben och blivit sektionsansvarig för rallyn på hemmaklubben. Jag har åkt hundspann, varit i Dubai på jobbresa, varit i Norge och njutit, varit i Berlin och sprungit 4,2 mil och hittat massor av fina vandringsleder. Och tänk att jag tycker jag haft ett långsamt år utan att så mycket hänt! 🙈 Nä, jag reviderar min syn på året till:
2016 har varit fantastiskt!

2 kommentarer:

Erika sa...

Brukar aldrig orka läsa folks årsresuméer men den här var så himla trevlig att det gick som en dans :-) . Ni e grymma!

Linn sa...

Jag förstår precis vilken typ av resume du tänker på :) Tackar!!