fredag 10 juni 2016

Om kopior av Silver Shade Mesh

Nu när värmen kommer är det många som hör av sig och vill köpa Silver Shade Mesh av mig. Jag har valt att inte ta in fler för jag klarar inte att hålla det priset som jag gör idag. Dollarkursen har gått upp och intresset sjunker för att konkurrenter kan sälja sjukt mycket billigare. Jag har alltid trott att den största konkurrenten säljer originalfilten, eftersom de säljer just "Silver shade filt" och att de kanske lyckats förhandla fram ett riktigt bra pris med leverantören (dvs tillverkaren). Fine tänkte jag, bara att låta dem ta över marknaden då, jag tänker då inte gå back för att sälja något åtminstone.

På sistone har flera kunder som hört av sig frågat om kvalitén på filten för de har hört den är lite si och så. Jättekonstig fråga tyckte jag! Kvaliteten är ju superb och något billigt skit finns ju inte på marknaden. Trodde jag. Fick sedan en fråga om jag sålde originalet, för det gjorde inte konkurrenterna. Chockad kontaktade jag tillverkaren och det visade sig vara korrekt att de inte är kunder av silver shade mesh. Jag har fått många mail under min tid som återförsäljare från kinesiska leverantörer som kunnat tillverka till ett mycket billigare pris, men har sett det som självklart att sälja en produkt som ÄR bra. Och ärligt talat, jag vill inte sälja billiga kopior.

Nu kanske det bara framstår som att jag är bitter för att jag inte kan behålla den marknad jag haft, men så är det absolut inte. Jag hade tänkt sluta ta in redan förra året, då det är ganska bökigt (jag skulle från början bara köpa till mig själv och några kompisar när tillverkaren erbjöd mig att bli återförsäljare) och är inte sur över att jag slutar. Däremot tycker jag det är fult att sälja en produkt i en annan tillverkares namn och glida på det. Jag hoppas att den håller bra kvalitet så inte den produkt jag själv står för hamnar i dåliga dager och framförallt håller den kvalitet som utlovas så hundarna inte blir lidande.

Själv har jag bara en filt i lager kvar, vill du ha en originalfilt i storlek 360x210 cm för 1200:- är du välkommen att höra av dig :)

Inga kommentarer: