tisdag 8 juli 2014

Rallytävling på Gnesta bk 6 juli 2014

Ingen vila efter semestern här inte! På lördagen hade jag WT-kurs uppe i Stockholm för lite lopplådor och i söndags begav jag mig till Gnesta BK för en av de sista chanserna att hamna på kvallistan till årets SM i rallylydnad. Domare för dagen var en ny vilket alltid är spännande, både på hur de bygger banor och dömer. 

Banan kändes ganska "lätt" för vår del, inga moment som vi har strul med för tillfället, mer än en fronskylt, men vi tränade sitta framför utan att påbörja vågen innan vi gick in. Det var varmare än vad det såg ut ute och många hundar storknade verkligen på plan. Eftersom det inte fanns något vatten att doppa hunden i kring klubben (men mycket fina områden för promenad omkring, hade jag haft mer tid hade jag tagit en sväng där!) så ville jag inte värma upp henne för mycket så hon bokstavligt talat skulle bli för varm. Vi var dessutom ut sent i startfältet. 
Dagens bana
Väl vid våran tur så kändes Nässla helt lagom balanserad, inte seg men inte pigg. Hon hade fullt fokus på mig hela tiden och vi gjorde banan väldigt snyggt enligt min upplevelse. När det var dags för sista hoppet kände jag att nu jäklar hade vi tagit det! Dock är jag pessimist ut i fingerspetsarna när det kommer till sånt här, för så har jag känt förr och så har domarna dömt helt annat än vad man tänkt så jag vågade inte tro att vi skulle få så höga poäng ändå. Men, vid prisutdelningen visade det sig att vi hade fått till det lika bra som det kändes och vi fick 99 poäng och vann!! 
Nässla tyckte benet var ballt, men hemma har hon lite svårt att göra av det.. 
Det här gav oss en rejäl skjuts upp på kvallistan och vi kan känna oss något säkrare än vad vi gjorde innan. Vi kör igen till helgen så får vi se hur konkurrenten står sig också. 
Gårdagens placering på kvallistan


Inga kommentarer: