söndag 8 juni 2014

Rally x 2 på Katrineholm BK

Igår var det dags igen, här finns det inget som heter vila! Dubbeltävling på Katrineholms brukshundsklubb stod på kartan när vi begav oss hemifrån. På grund av min höga arbetsbelastning den senaste tiden valde jag att prioritera 'sovmorgon' och mötte istället upp Zandra på plats. Solen sken trots utlovat spöregn och det var mycket trevlig stämning hos både funkisar och medtävlanden :-)

Vi började med en bana ritad och dömd av Liselott Gerdlin. Det var en bana som började tajt och klurigt för föraren men som efter lite banvandring blev relativt enkel. Nässla var väldigt seg och det kändes som jag fick dra med henne runt. Antagligen var det all min peppning som gjorde att jag var den enda jag hörde om som inte fått avdrag på helheten vilket blev min glädje för den omgången. Ett surt 'sitt fint' skapade en fel övning och vi gick snabbt från 100 till 90 poäng. 

I honnören stod hon blick stilla!

På eftermiddagen var det dags att ladda om till en helt annan typ av bana som Therese Arvestrand dömde. En rolig bana där det verkligen gällde att hålla koll på när det var dags för snurr eller spinn.. Vi fick en sen vid läggandet och en bris1 vid sista helt om och här slutade vi på härliga 98 poäng och en tredjeplats! Jubel vid prisutdelningen för min del :-D

Med de poängen hamnade vi precis på gränsen på kvallistan till SM och under förmiddagen tänkte jag att aja, med dessa poäng slipper vi oroa oss för om vi ska åka till SM eller inte, men nu fick jag istället lite blodad tand! Ska jag satsa lite till eller!?!

2 kommentarer:

Zandra & Lystra sa...

Satsa, satsa, satsa!

Lystra hälsar att hon behöver ha med sin bodyguard till Sundsvall. :)

Ps. Skulle inte säga satsa om jag inte trodde ni skulle fixa det. Ni platsar på SM, PUNKT! :D

Erica sa...

Så roligt med filmer! Ni är superduktiga! Är du sugen på SM så satsa =)