onsdag 1 december 2010

Freestyle - front

Håller på att lära in front, det tricket när hunden ska gå nos mot näsa. Fram och bak är inga problem, men sidled har vi tragglat lite med. Jag har provat att bara shapa in det (hopplöst, så fort jag rör mig bjuder hon på alldeles för många beteenden), återgå till klossträning (det är ju bakbenen som ska röra sig, men vi kom liksom inte vidare) och dessutom kände jag mig lite frustrerad när hon bara ville gå på mattorna så vi har minimalt utrymme att träna på. Jag har inte velat ta till en targetstick och peta på rumpan som är det traditionella sättet att lära in trixet med, blir ju bara bekymmer när man ska jobba bort det.
Men vänta nu.. mattorna.. hon vill bara vara på dem.. Jaa, varför inte? Passade på att utnyttja det och började med att placera oss bredvid mattan, så när jag rörde på mig flyttade hon snabbt sig efter (för att hamna på mattan). Klick och belöning, jobba vidare. Efter något pass såg det ut så här (och titta, hon får till det åt andra hållet med!)

Jag är nöjd, det är så skönt när poletten börjar röra på sig.

I övrigt har jag fått ett mycket tråkigt besked i dag angående en god vän, jag hoppas ni kan hjälpa mig att hålla era tummar för att allt ska gå bra.

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Vad ni är duktiga! Det är så roligt att se Nässlas framsteg.
Jag håller också tummarna för att det ska gå bra för din vän.

Camilla sa...

Vad jätteroligt att du skriver om freestyle nu och lägger in filmer!!

Jag vill själv gå någon kurs men här finns ju ingen på 10 mils avstånd..:(
Så det blir att jag får träna själv hemma och då kan det ju bli lite si och så med motivation och inspiration...

Men när man ser detta och får följa er så blir det mycket roligare att hålla på själv med!

Men vad många tricks ni skulle lära hunden första veckan! Lyckades alla verkligen lära in alla de på en vecka om de inte kunde de sen innan?
Det ska bli kul att följa er framöver också (även om jag inte hinner med i tempot kanske..hm..)
Och jätteroligt med filmerna, hoppas du lägger in på resten av grejerna ni gör också sen!

Linn sa...

Camilla - kul med responsen! Jag vet inte hur det gick för de andra, men jag tror de flesta fick till de flesta momenten faktiskt. Det går ju att locka mycket med händer, röst och godis så även om det inte sitter brukar det gå att få till momentet ändå.

Jag ska filma mer, ska försöka få till det ute när vi gör lite kombinationer :)