lördag 5 december 2009

Ett annorlunda spår

Idag skulle jag ut och träna med vilt i skogen hade jag tänkt, laddade väskan med kanin och and och begav mig.
Väl på plats så blev Nässla väldigt låg när vi klev ur bilen, svansen var nedåt och hon var redo för flykt, så jag behöll kopplet på. Tyckte det var väl skumt, hon brukar aldrig reagera så..

Fortsatte gå med henne kopplad när jag såg att hon hittade blodfläckar och pälstussar utefter vägen, lite läskigt började jag också tycka nu, men samtidigt lite spännande, så jag lät henne gå spåret. Jag visste ju inte om vi gick rätt, men var inte rädd för att gå vilse så jag hängde på.
Vi går och och går och går, stöter på mer bloddroppar, mer päls och Nässla går lugnt och fint, stannar upp ibland och frågar mig om det är okej :-)
Efter närmare en kilometer så hittar vi inälvor och massa päls, och jag tänker att coolt, det måste varit en räv som hittat ett skadat rådjur vid vägen och dragit det hit för att käka det. Fotade lite, (men det är för osmakligt att lägga ut här tycker jag) och hittade då även ett par öron, ca 7 cm långa, modell rådjur. Sen när jag tar ett kliv framåt håller jag på att storkna! Där ligger ett par blodiga handskar!! Inget djur som åstakommit detta med andra ord. Vem har gjort detta och varför? Skulle ju kunna vara ett blodspår som någon lagt till sin hund, men det fanns inte en enda snitsel, det började på vägen och varför lämna sådana rester istället för det normala som en klöv? Och om man ändå ska släpa hem en burk med blod, kan man inte ta med sig sitt skräp då? Frågorna snurrar och jag drar, tänker mig direkt in i filmen Jägarna där någon har tjuvjagat och gjort detta i skogen för att dölja det hela. Huh om det skulle vara så!

Vi drar illa kvickt, och jag hoppas att det bara var någon som lagt ett väldigt skumt blodspår. I vilket fall så är jag stolt över hur duktig Nässla var i spåret, jag som bokat privatträning i blodspår för hon har för bråttom, det hade hon ju inte idag :-)

1 kommentar:

Matte sa...

Usch vad läskigt, men duktig Nässla! :D