onsdag 30 december 2009

Året som gick

Så med bara en dag kvar på året så är det väl dags att utvärdera vad det är som har hänt de senaste 12 månaderna.
Januari Börjar året med att lämna bort Nässla till uppfödaren för att ta en resa till Egypten. Stundtals väldigt trevligt, stundtals väldigt jobbigt. Väl hemma så är det mest träna lilla Nässla, hålla en kurs och jobba varje fredagkväll. Nässla är fortfarande rätt jobbig och inleder sin karriär som nyttohund. Vidare in i februari så fortsätter jag med kurseriet, håller en klickerkurs och tränar passivitet tillsammans med några andra hundägare i snön. Nässla får prova på blodspår för första gången. I mars så börjar den mer aktiva perioden vad gäller mina kurser. Håller kurser i både Katrineholm och Eskilstuna för fullt, jobbar en del natt på mitt extrajobb och hänger med lillsoppan på dagarna. Nu smälter snön lagom så hunden kan känna av att hon är en retriever. Med april så kommer även mer värme! Jag kommer på att jag kanske ska söka in till högskolan och prova på något nytt, håller kurser så gott som dagligen och hälsar på Jens, Bitte och andra hundvänner på dagarna när jag är ledig. Jag får komma till Bitte och titta på mitt livs första jaktprov så jag vet vad vi tränar till (då var det å andra sidan ingen värme) och jag blir inkastad på en utbildning på Hundcampus i specialsök. Nässla börjar bada, om än lite försiktigt :)
I maj så börjar jag månaden med att göra premiär i utställningsringen, på en inofficiell flatspecial. Gick väl så där för min del, fick tunnelseende som hette duga. Nässla plockade hem priset som charmigaste valp iallafall. Jag får mig ett diabetesekipage att börja träna med och resterande dagar fylls av kurser på kvällar och helger samt träning med egen hund på dagarna. Jag har blivit invald i bostadsföreningens styrelse och är med på första mötet. Nässla tar ett steg närmare mognad genom att börja löpa. Tydligen så är det skapligt varmt då också, för Nässla får sig en egen pool.
Juni börjar jag med att åka upp till Norrland och ha en inprovning för FNA med 4 stycken assistanshundar. Kurserna börjar avta och det är många avslut och vi firar genom att sätta husse på cykeln runt Vättern. Nässla får på den resan sin premiär i ett tält. Början av juli är mest jobb för min del, står på en fabrik på nätterna och håller på att smälta bort i värmen. Fortsätter sommaren på Hundcampus där vi har en vecka specialsök, träffar ytterligare diabetsekipage och tränar, tränar och tränar. Tyvärr så var vädret inte ett dugg kul, så den lilla stugan i skogen vi bodde i kändes alldeles för rå. Nässla gjorde sitt första resturangbesök, på vildmarkskrogen i Hällefors, rekommenderas skarpt! Denna månad hade jag också en del privatträningar med assistanshundar samt examinering och hängde en del med Jens i Stockholm. Väldigt trevligt var det! Uppenbarligen tog vi inte så många bilder denna månad, hittade enbart denna, som visar upp Nässlas bus-blick. Augusti börjar vi uppe i Östersund hos Tess och Matte. Det är storsjöyran och husse cyklar bland bergen (eller vad det nu kallas) och vi andra har trevligt utan sadel i rumpan. Jag jobbar vidare i värmen, vi firar Nässlas ettårsdag hemma hos syster Thisbe och mormor är hos oss på besök från Norge. Månaden avslutas med en veckas hundvakt till syster Ploj och skolstart på högskolan. Några kurser startades till hösten, även om de var få då jag inte visste om jag skulle plugga. Jag börjar september med att examinera min första signalhund på centralen i Stockholm och sen så försöker jag bara landa i studierna. Försöker kombinera skola, grupparbete, kurser, Jens och reperation av min bil. Avslutar månaden med en promenad med finbesök från over there :) Oktober börjar med det värsta tänkbara, en tenta. Den gick inget vidare, och jag skulle muntra upp mig på kvällen med en rolig film. Marley och jag är inte en rolig film, den är bara sorglig! Kvällen blev inte bättre.. Jag och Nässla gick en kurs för Bitte och Mia, en jaktinternatkurs. Jag hade tyvärr en kursstart på söndagen och var tvungen att dra iväg för att möta upp mina valpkursdeltagare. Nässla fick en liten undhundstumör i munnen, men vetten fixade det snabbt och smidigt. Jag bytte vet och blev väldigt nöjd med den nya (Arboga). Tragglade vidare med skolan och avslutade månaden på hundcampus.
I november så lunkar det mesta på som vanligt. Vi får besök av Matte och Tess som ska hälsa på en potentiell uppfödare här i stan, och jag sitter med på världsdiabetesdagen i Södertälje och informerar om diabeteshundar. Jag skriver två tentor som båda klaras av med bravur :D Vi har avslutning på campus då vi får diplom. Nässla röntgas och ögonlyses och vi åker sen till Ullis för att fota julkort. Så, då var vi i december då, också en månad som mest har lunkat på. Jag har haft alldeles för mycket att göra i skolan och Nässla har fått alldeles för lite att göra. En valpdejt med Jenny från långtbortistan och hennes lillvalp var allt som skedde, förutom öppna alla julklappar då. Snön kom, kylan med den och pajasen är en pajas som vanligt.

Jag har nog faktiskt inga hundplaner för nästa år, varken vad gäller Nässla eller kursverksamhet. Jag låter det ligga ett tag så får jag se hur jag gör.

Gott nytt år på er alla, hoppas ni får en lugn kväll och att hundarna inte tycker det är jobbigt!

1 kommentar:

Matte sa...

Kul med en årskrönika, ni har haft fullt upp! Hör av dig om du har någon rolig kurs på gång under året!! Det enda vi har planerat nu är agility, det kanske skulle vara kul med något mer :D