fredag 13 augusti 2021

En till semester i Eksjö

Eftersom jag anpassade min semester på jobbet efter när andra tagit tog jag bara två veckor semester först. Det är ju givetvis för lite, för finns det något jag inte vill spara på så är det lediga dagar! Däremot behöver man ju inte ta dem exakt när alla andra är lediga, så det passar mig bra att hatta lite. Bestämde mig för att ta en vecka då flatmästerskapet äger rum, då det i år även var uppdelat på 4 dagar istället för 2. Då skulle jag hinna mingla, se många intressanta hundar och bara njuta i flera dagar tänkte jag. Skickade frågan på fejjan om det gick att vara publik, men arrangörerna gjorde klart att man inte var önskvärd på plats för de ville följa FHM rekommendationer. DET förstår jag, men att vi skulle bli mer än 600 pers när inte ens 100 hundar startade per dag kändes inte rimligt, men jag är inte den som startar ett tjafs på internet så jag blev bara sur på min egen kammare och gjorde istället om planen. 

Så istället för att jag och Tess fick lära oss lite om ÖKL och Elit på WT hyrde vi istället samma stuga som sist i Eksjö, med tillhörande träningsmarker. Ingen instruktör, utan bara chill med lite träning, god mat och bad och SUP-ande. Perfekt semester alltså! Det fanns bara ett smolk i bägaren, nämligen den enorma mängd med flugor, jag har jobbat som avbytare på mjölkgård men aldrig sett så mycket flugor i hela mitt liv!
Atlas med sin lyckade jakt ;) Nejdå, han var med och la ut som medstjälpare.

När matte går med Atlas för att spåra finns det en annan lillebror som
 är mycket upprörd över sakers ting.

Första kvällen var bara chill, vi passade på att paddla och bada eftersom det var fint väder (utan bildbevid pga vill ha kvar mobilen). Nästa dag började vi med att träna markeringar/dirigeringar och senare dubbelmarkeringar. Det var Siraps första dubbla men hon klarade av dem väldigt bra! Inget splittrande att hon ville springa emellan eller byta. Dirigeringarna gick också bra, men de var ganska lätta. Efter det blev det lite bad igen, där vi även körde markering på vatten när vi ändå skulle bada och Tess kunde vara i och ta om hon knallade. Fast hon knallade aldrig, så det gick ju bra, förbättringen ligger nu i avlämningarna och att hon inte ska släppa apporten i vattnet. 

På eftermiddagen blev det ett gemensamt sök för Sirap och Prim, på vingade/pälsade dummies. Prim behöver träna mer på konkurrensen och båda behöver träna uthålligheten i söket. Jag var aldrig orolig över att Sirap skulle dra i söket, så hon känns väldigt stadig fast hon jobbar i par. 
Passiv i söket

Området för sök, bra terräng med full överblick

Konstigt att hur kort tid man än ska bort packar man för månader med hund.. 

Ser ni flugorna på rutan? Man är inte så sugen på att kliva ut..
Nästa dag blev det träning med skott. Först började vi med samma övning som dagen innan där vi kombinerat markering och dirigering, men det blev jättesvårt för båda hundarna när det var skott. Även fast de hittade de dummies som låg för linjetag så sprang de bara över för att springa in i skogen och hämta det som "var skjutet". När de var både taggade och trötta av skotten avslutade vi med ett sök med viltdummies, där de fick jobba parallellt. De var aningen mer sugna och Sirap väntade inte in något kommande för att springa ut och leta. Hon knallade inte när Prim jobbade men när jag ställde upp. Sen avslutade hon hela kalaset med att lägga sig med apporten när hon hittat den allra sista. Är man slut så är man liksom.. En riktig liten prinsessa tydligen. 

Lagom tills vi skulle åka hem kom regnvädret, vi hade klarat oss hela helgen. Jag utmanade ödet genom att låta bli och tanka då det både regnade och jag var kissnödig. Det visade sig dagen därpå att jag hade hela 3 dl bensin kvar i tanken :-D 
Inte bara skuffen är full med grejer. Det fick bli storstädning!

Sådärja!

Njutningen av en ren bil.. 
Sirap kom hem och checkade ut så att säga.. 
Nu har jag en semestervecka kvar att ta ut i sommar, det blir några dagar på Gotland i september, en julklapp som mamma fick (men hon vet inte vart vi ska). Vi har hyrt en stuga ute på vischan, där hon jag och Sirap tar in, så får vi se vad vi hittar på. Bara hoppas det inte blir en våg till av ni vet vad innan dess.

 

Inga kommentarer: