söndag 18 oktober 2020

Domaruppdrag på Gagnef Floda BK 11-12 oktober 2020

Även om det inte var SÅ långt till Gagnef Floda som man tänker sig att Dalarna är så blev helgens tävling årets sista campingtur. Lika bra att ta med sig husvagnen och sova på klubben och det hade ju vart trevligt om det inte vore för att hussen fick migrän hela lördagen och jag mest fick sitta själv och kolla på film på plattan. Alltså, inget jag lider av, men det känns ju sådär när den andra ligger och våndas i plågor.. 

I vilket fall, på lördagen var det dags för lite mästarklass. Jag tänkte att jag kör en snabb med många sidbyten och snurrar, en bana i helt min stil alltså. Tydligen inte alls de tävlandes stil och det var mycket suck och stön på banvandringen och även lite våndas utanför, som de troligtvis inte trodde vi hade full koll på. 

MKL
Svårigheterna låg helt klart i att hålla reda på vilka snurrar som var vart och att vänta ut på de ställen de väl skulle stanna på. Upplevde att många hade så bråttom att hundarna inte hade en chans att förstå att de skulle stå kvar. Men nästan sist ut kom en terv och kammande hem 100 poäng. Delad tvåa var sen en Pumi och en blandras. Totalt av de 39 startande var det 13 som fick kvalificerande resultat (13%).

På söndagen var det dags för avancerad klass och jag körde på samma koncept även denna dag. Snurrar och stadga i en härlig mix. 
AKL
Här visade det sig bli en svår kombination med snurr innan hopp och sen 270 grader mot hindret, då det var några agilityhundar med och tävlade. Sedan är det som det brukar i avancerad klass, några som kanske inte är helt förberedda på handling på båda sidorna. Av de 25 startande var det 10 som fick kvalificerande resultat (40%). Vann gjorde en aussie på 100 poäng, tvåan, en amerikansk cocker, var lite längre ner med 93 poäng, tätt följt av två treor på 92 poäng, en labbe och en staffe. 

En sak som var roligt på tävlingen var att flera kom förbi och tackade för kommentarerna, och på söndagen när jag hade en bakskrivare sa hon att hon tävlat för mig och tyckte om det men mindes först inte varför, men sen efter ett tag kom hon på att det berodde på mina kommentarer. Det var ju en väldigt trevlig respons :) Inga kommentarer: