tisdag 7 augusti 2018

Ny säng

Andra natten Nässla skulle sova hos oss, i det hem vi bestämt att hund skulle få vara i soffan men inte sängen, så gick hussen och hämtade Nässla i bädden och sa "hon är så söt, vi kan väl ha henne i sängen?" och sen dess har hon legat där. Jag tycker så klart det är en trivselfaktor, men ibland skulle det ju vara skönt med grus- och pälsfria lakan och kanske även att kunna röra sig fritt i sin egen säng. (En kollega till mig som också har valp hävdar att det handlar om ledarskap att inte ha hunden i sängen, jag kom tyvärr av mig tillräckligt för att ifrågasätta hur det på något sätt påverkar ledarskapet). I vilket fall, när vi sovit borta och det funnits soffa i rummet har Nässla flera gånger valt att sova i soffan istället för hos mig (😭 ) men vårt sovrum är alldeles för smått för att klämma in en soffa så det har inte gått. Däremot tänkte jag att kanske en upphöjd säng skulle göra henne lite mer benägen att flytta ner lite mer än vanligt. 

Många bekanta har rosat den här typen av säng på ben med bara nätaktig botten och alla som har den menar att flattarna älskar den! Så jag köpte en lite billigare kopia (jag gillar egentligen inte att främja kopior, men jag chansar ogärna på 1600kr och får en metallstång i garaget, dessutom tillverkas ju även kopian här i sverige så det är inget Kinaskit) och presenterade den för Nässla. 
Stor säng äntligen accepterad
Först tyckte hon den var läskig och när hon klev upp på den var det bara för att jag bad henne (alltså inte som den gången vi köpte nya madrasser och de skulle ligga ett dygn och fluffa sig och hon hoppade upp omedelbart trots mitt nej-rop och därmed gav de nya madrasserna ett rejält tassavtryck av lera) och hon hoppade snabbt ner igen. Hon behandlade den som ett random balansredskap och skulle verkligen inte slappna av på den. Men en av oss kan tänka i flera steg (skoja bara, det kan vi båda) och jag tog bort hennes vanliga säng i vardagsrummet och ersatte den med denna, med en filt över (så den inte ska vara genomskinlig vilket jag tror var en del av det läskiga) och vips tog det bara några dagar så började hon använda den självmant. Har dock noterat att hon inte gärna ligger i den som många andra flattar, dvs helt utplattad, så jag fyller på med hennes gosedjur så hon ändå kan lägga upp huvudet mot dem och få lite stöd, hon verkar föredra det. 

Sen har vi inte kommit så mycket längre trots att sängen stått i någon månad i vardagsrummet 😏Hennes vanliga bädd bor i sovrummet och där kan hon väl tänka sig att lägga sig ibland, men är det svalt nog ska hon så klart ligga mellan oss 💖

Inga kommentarer: