lördag 25 mars 2017

Kråkjakt och hundvakt

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar här. Förutom att det är deklarationstider så har min mamma legat inlagd på Uppsala universitetssjukhus i två veckor efter en operation som inte alls gick som det skulle vilket har minst sagt stressat upp mig. Men nu är hon hyfsat bra och får komma hem i morgon 💖

I hundvärlden har inte så mycket hänt, vi gick klart nosework-kursen som var jättebra även om jag inte varit så flitig med tränandet.. Vi skulle verkligen behöva träna mer med kartonger så vi kan göra ett doftprov, men det här med att köpa massa kartonger som min hund kommer trampa sönder känns sådär.. 

Vi har spårat lite, ena gången hittade jag stöldgods som jag fick snitsla upp en väg till så polisen kunde hitta fram till den. Vi har tränat en del på markeringar av legor, ibland gör hon så extremt snygga markeringar, ibland går hon bara rakt över, men huvudsaken är att hon får lattja lite. Vi har också gjort lite sök, men där märks det att hon faktiskt är lite äldre. Hon blir snabbt flåsig och orkar inte göra så många skick utan paus emellan 😞

Och på tal om apportering så var det ju typiskt att jag lämnade henne hemma idag när jag var bjuden på kråkjakt som en del i min jägarexamen. Tänkte inte att det vore lämpligt att ta med henne, men de var väldigt ledsna över att inte ha en duktig apportör med eftersom vi själva fick springa upp och ner och hämta kråkor. 
I väntan på kråkor
Jag fick med mig kråkorna hem så Nässla och vår kompis Atlas fick provbära varmvilt (typ). Nässla var inte helt imponerad men gjorde det för sakens skull (tror hon hade varit betydligt mer impad om hon varit med såna där ascoola jägare..). Ynglingen som vi passar däremot var imponerad, även om jag kanske inte var så imponerad över hans hantering av vilt.. 
Prästens lilla kråka.. 

..fick verkligen åka.. 
Ja, vi är alltså hundvakt idag. Åt en unghund. Tog en promenad där unghunden konstant drog och stressade i kopplet samtidigt Nässla gick längst bak och var besvärad över livet. Släppte Nässla på fältet och tänkte att då har jag bara ett problem, tills hon la sig i diket 🙀Nästa husdjur blir marsvin.. 

Hej jag heter Atlas, nu är klockan 12:14 och detta är första gången jag ligger ner idag.
Men jag tänker inte somna. Aldrig i livet.

2 kommentarer:

Erika sa...

Hoppas på god bättring för din mammas del. Inte roligt när operationer inte går som de ska!

Måste vara en jaktlabbe va :-D ?

(Diken är mysiga! Vi dök i ett smutsdike igår när matte hade lite bråttom att kunna komma iväg hemifrån efter promenaden. Det var kul! Med vänlig hälsning/Bojan och Selma)

Linn sa...

jajjemen, jaktlabbe modell ferarri skulle jag säga.