tisdag 24 januari 2017

Domaruppdrag Linköping HU 21 januari 2017

I lördags var det dags för årets första tävling, och inte bara ett nytt år, utan även nya regler och möjligheter till cert för de deltagande! Det märktes att det var många duktiga som var sugna på att ta championat, för det var väldigt hög klass på de tävlande och trots att jag hade en skapligt svår bana så var det hela fem (!!) ekipage som gick därifrån med full pott. Det känns lite väl snällt, men å andra sidan, gör de inga fel så är det svårt att dra poäng 😉
51 kom till start och 39% fick cert/kvalificerande resultat (dvs över 90 poäng), så det var ändå ganska många, men som sagt, det var en hel del av SM ekipagen på plats så det var ovanligt hög nivå på de tävlande. Hade ovanligt många disk också, men det hänger nog ihop med nivån i allmänhet, då många tycker att får de inte cert/SM poäng kan man lika gärna diska sig genom att träna, ta på hunden etc. Till nästa mästarklass blir det verkligen till att gnugga geniknölarna! Men härnäst blir det nybörjar och fortsättningsklass i Fagersta, vi kanske ses!

1 kommentar:

Erika sa...

Det låter som att de nya reglerna kan ge lite extra tändning till rallysporten. Kan tänka mig att många är sugna på championat!