måndag 10 oktober 2016

Domaruppdrag på Sveriges största rallytävling - EHDK 8 oktober 2016

I lördags var det årets sista externa domaruppdrag, och vilket ett då. Det var runt 450 anmälda ekipage och alla fick starta. Hos mig var det dock bara 55 mästarekipage som fick komma till start, och de fick gå på den här banan: 

Det jag tänkte skulle vara svårt var inkallning mot frestelsen och sedan gällde det bara att ha med hunden i det snabba partiet på slutet samt att kunna momenten. Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort och jag tror jag slog rekord på antal fel övningar som skrevs ner under dagen. Dels var det hundar som just för stunden inte kunde momenten men också himla många som gjorde snurrar/vändningar åt fel håll, eller hade med hunden på fel sida om sig själva in i momentet. Och det var definitivt rekord på antal hundar som slog i skyltar, minst 30 vält fick skrivaren anteckna!  Endast 44% fick kvalificerande resultat, vilket är ovanligt få. Vann gjorde en labbe på 100 poäng och på delad andraplats med 99 poäng vardera var en dvärgscnauzer och en golden. Samtliga på pallen har varit med på SM, så det var ju rutinerade ekipage. Jag ville tyvärr inte vara kvar till prisutdelningen då den skulle vara först någon timma senare (de körde en banan parallellt och när jag var klar hade de 2/3 kvar), så jag fick inte höra några kommentarer om banan, men jag skulle tyckt den var rolig att gå själv. Snabb och flytig, helt min stil :) 

Att stå ute från 8 -14 tar dock på krafterna då det måste varit höstens kallaste dag! Burr!! EHDK var dock förutseende och jag fick present med mig hem, dessa två jättefina lyktorna! Sånt uppskattas verkligen och tom hussen blev glad över hur fin present jag fick av dem. 


Två domaruppdrag kvar i år då - nybörjarklass och mästarklass på vårt lusserally i december. Inomhus är härligt!

Inga kommentarer: