lördag 3 september 2016

Domaruppdrag hemma 1 september 2016

I torsdags hade vi årets sista kvällstävling på klubben, en avancerad klass med endast 11 anmälda. Tur att vi har alla funktionärer vi behöver och inte behöver ta in utifrån, annars hade det nog kostat mer än det smakade att arrangera. Men som sagt, vi har både skrivare och för sekretariatet och så jag domare då, så det blev istället en snabb och smidig tävlingskväll som inte bidrar till känslan av utbrändhet hos funktionärerna :) 
Det var en ganska basic bana men som innehöll en del moment på höger sida, helt om från varandra och tre steg bakåt som brukar vara det som strular i den här klassen. I normala fall brukar det märkas att det här är klassen som har ett stort steg i svårighetsgrad, då många chansar på att hunden kan högerhandling fast den egentligen inte gör det, men på den här tävlingen fick jag se ekipage som såg ut som de inte gjort annat. Det var helt klart den bästa avancerad klass jag dömt! Sen kanske det inte alltid syns på resultatlistan, där det blev ett par disk (en som bröt och en som glömde bort det här med att inte ta på hunden i honnören) och många som förlorade poäng på hundar som sitter eller inte sitter där de ska. Men det slutade i alla fall med att 72% av de startande, (80% om man bortser från den strukna) fick kvalificerande resultat, vann gjorde en bostonterrier på 99 poäng, tätt efter på 98 poäng låg en till bostonterrier och en dobermann. Och jag är sjukt imponerad över hur snyggt nästan samtliga utförde banan, jag tror SM ekipagen har lite att vara rädda för!

Det blev inte jättelång vila till nästa domaruppdrag, den är i morgon då det blir avancerad klass igen i Nyköping. Vi ses!

Inga kommentarer: