torsdag 25 augusti 2016

Katter överallt

När katter kommer in på tomten får Nässla jaga dem. Hon jagar inte specifikt katter utan det är mer att hon blivit upphetsad när jag springer till dörren och sen kutar hon ut och skäller och med det skräms katten iväg och då kan hon passa på att springa efter till tomtgränsen. Katterna både markerar och bajsar vilket är jäkligt ofräscht! Undrar hur folk skulle reagera om vi lät hunden skita på andras tomter (okej, jag inser att många är nog förbannade på hundägare som faktiskt låter deras hundar pinka ner både brevlådor, bilar och buskar - fy för er som gör det!). Men själv låter jag inte mitt djur göra ifrån sig så det blir oangenämt för andra. Fick frågan i en diskussion på nätet om Nässla förstår när hon får och inte får jaga och precis då hade jag fått denna bild skickad till mig från hussen. 
Duell?
Hon verkar rätt medveten om att man inte jagar hur som helst i alla fall. Däremot kan man väl ibland prova med ett litet ryck för att se om de drar iväg, det händer nog ibland.  

4 kommentarer:

Erika sa...

Mycket Imponerande!!!

Just katter är ingen hit i denna flock. Herr Pudel är ju allmänt opålitlig, men till och med labradåran, the good guy, drog ju iväg ett 20-tal meter efter en katt, om det var i höstas.

Här på landet är det katter överallt och de skiter överallt. Men de jagar bort möss och annat så någonstans tycker jag att de är bra. Det var mindre roligt med alla katter i radhusområdet där vi bodde förut. Allllldeles för många katter där.

Linn sa...

På landet är det nödvändigt med katter tycker jag, men när de är i villaområdet i massor blir det tyvärr bara otrevligt :/

Elisabeth sa...

Håller med er båda, på landet gör katten nytta men inte i villaområden. Därför är alla våra tre katter innekatter, när de är ute har de sele och koppel på sig vilket fungerar alldeles utmärkt. Alltför många tror att katten lider om den bara får vara inne men med vettig sysselsättning så är det inga problem för dem.

Linn sa...

Ja, sen förstår jag inte hur man vågar släppa ut sina djur utan tillsyn i städer, finns ju hur många galningar som helst.