lördag 28 november 2015

Lydnadstävling klass 3 i Kungsör 28 november 2015

I dag var det dags att åter sätta tassarna på en lydnadsplan, givetvis hemma då det är enda stället vi startar på nu för tiden i just lydnaden. Först och främst, vad kul med 14 olika raser på 14 startande hundar!! Och tror ni att det var BC:n som vann så tror ni fel, det var ju nämligen *trumvirvel* en dvärgschnauzer! Jätteroligt! Speciellt då jag pratade med matten efter platsliggningen (vi låg bredvid varandra) och hon sa att hon kunde lika gärna nolla allt, hon var så nöjd med de 10:or de fick på gruppmomenten. Dessutom hade de lopplådor inom familjen, då är man givetvis värd vinsten lite extra ;-) 

Men nu var det ju inte andra jag skulle rapportera om, utan vårt egna resultat. Vi började med platsen och jag kände mig faktiskt svimfärdig när vi gjorde sitt i grupp, och hann tänka undrar vad som händer om jag svimmar nu.. Men det gick bra, även platsen, det var jag som stod för avdraget. Efter en lång väntan blev det sedan dags för vår start och efter att Nässla fått ladda i bilen var hon något taggad. Men glad och duktig och jag var jättenöjd :) 

Sittande i grupp: 10

Platsliggande: 9 DK nedläggade, DK uppsitt

Fritt följ: 6 Tappar pos i höger halt om, går stunder på dubbla spår, DK, snett sitt, står i halt x 2. Hopp och studs (hehe, ja finns inte så mycket att lägga till, kanske något mer DK egentligen..)

Sättande: 9,5 Dubbla spår i fotgåendet

Inkallande med ställande: 8,5 Långt stå (och faktiskt en tjuvstart)

Sändande med lägg och inkall: 7,5 Två extra kommandon

Apportering och hopp över hinder: 7 Islag, tugg, sitter snett. 

Apportering metall: 8 Middar gripande något, långsamt sitt, tugg

Vittringsprov och apport: 8 Tugg (men jag är sååå nöjd!!)

Fjärrdirigering: 5,5 Hunden lämnar förarens sida vid nedläggandet, förflyttning, flera DK, hund lägger sig själv. Grov förflyttning. (Vi stor kvar på samma ställe som vi skickade på vittring och hon tog mitt kommando som ett apport, eller något annat att lämna mig. La sig när hon satt, vilket typ inte brukar hända, det är nog det som gör mig mest snopen). 

Helhet: 9 Väldigt fint ekipage, passa på tjuvstarter (no shit!)

Totalpoäng 246 och ett andrapris, placering 6. 

Nu är det ganska länge till vår nästa tävling i hallen (slutet på februari) men jag ska försöka underhålla det något så kanske vi kan få till ett förstapris då. Även om vi är långt ifrån perfekt så var det ändå ett stort framsteg mot förra gången och jag älskade hennes engagemang bortsett från fotgåendet. 

Nu byter vi fokus helt och hållet! Lite hemligt men det är bråttom, juligt och kul som attan!!

5 kommentarer:

Erika sa...

Vad menas med dubbla spår?

Jag upprepar att jag är MYCKET missnöjd med att ni är så långt borta för annars hade vi kunnat träna tillsammans tills tjejerna sätter sina förstapris :-D .

Linn sa...

Jag vet inte, men tror det är att hunden går för långt bort. Ska försöka fråga om jag träffar henne, vi tränar ju ändå på samma klubb (domaren och jag alltså).

Jag trodde att ni redan hade ert förstapris, vart fick jag det ifrån? Men visst är det synd. Fast jag är en ganska dålig lydnadskompis för jag byter ju gren stup i ett och kan inte nöta lydnad i ett år ;-)

Linn sa...

Okej, nu har jag vart på klubben, det betyder att hunden går snett så bakbenen och frambenen inte går i samma spår :) Tur du fråga!

Erika sa...

Typ plogar alltså!

Nej vi har två andrapris. Jag trodde vi fick förstapris på tävling nr 2 men det visade sig att Selma hade ställt sig upp i rutan efter läggandet när jag vände ryggen till (det har aldrig hänt förut). Det var något i rutan som alla hundarna reagerade på. Gissa om jag blev snopen när de berättade det efter att vi gjort klart programmet! Det var inget jag såg. Jag kallade in som vanligt (och då vänder jag aldrig på huvudet) så jag tyckte bara att hon anslöt elegant vid sidan :-D .

Vi är också lite dåliga på att bara köra tävlingslydnad. Nu har jag mest pillat med högremomenten till exempel. Och de är inte lätta minsann.

Susann sa...

Håhåjaja, jag bara ÄLSKAR när skäggen sätter bruksraserna på plats!!! Och det börjar ske allt oftare =) Mer galna skägg och svarta faror på prispallarna!!