lördag 6 september 2014

Lydnadstävling x 2 på EHDK

Premiär i lydnadsklass II idag, kanske inte optimalt med tanke på hur lite vi hunnit träna (var inställd på en start i november på hemmaplan) och allt annat vi pysslat med, men det gick mycket över förväntan!

På morgonens runda hade Nässla lite problem med något som kliade i rumpan vilket störde henne och med det även vårt program, men förutom det så fick vi till de saker som strulat för oss under träning, till viss del åtminstone. Här är förmiddagens betyg: 

Platsliggande 10p
Fritt följ 7p Tappar pos flera gånger, sitter snett, avslut (hon var, väntat, störd av allt spån och koner som fanns här och där. Detta bör vi ju träna på mer om vi ska tävla ute. Avslutet berodde på att hon började bita sig i baken.. )
Läggande 7p Tar steg, segt
Inkallande 10p (Hon satt upp hela tiden!)
Sändande med ställande 10p
Apportering 8,5p Avslut (Hon satte sig inte. Höll den dessutom i kanten)
Fritt hopp över hinder 7,5p Islag båda hållen (Vi fick 6 plankor, det har vi inte tränat på och eftersom jag sa fem blev det lite strul då domaren kom och skulle mäta Nässla och hon börja fladdra.)
Fjärrdirigering 9p Tempo (hon är inte snabbare och det behöver hon inte vara för mig heller, jag vill att det ska vara skonsamt för hennes kropp.)
Helhet 9p Kliar sig

Totalt 177p första pris och klassvinst!

Efter den här starten blev jag fundersam på om Nässla skulle orka eftermiddagen också, det skulle varit så lätt att sluta där på topp, men äsch, med bara en till startande den gången skulle vi åtminstone hamna på prispallen ;-) Vi körde på och här kommer eftermiddagens poäng: 

Platsliggande 10p
Fritt följ 7p Håller ej pos, ls, sitter ej vid avslutande halt 
Läggande 9p Något långsamt ned
Inkallande 10p
Sändande med ställande 10p
Apportering 8,5p Sen ingång, sättandet (hon satte sig bakom mig, höll den dock korrekt)
Fritt hopp över hinder 10p
Fjärrdirigering 7,5p Långsamt läggande, segt sättande (hon satte sig inte första skiftet, jag fick ge dk)
Helhetsintryck 8p Något okoncentrerad

Totalt 180p, första pris och klassvinst igen! Vilken dag! Nu har vi gott om tid att jobba med fritt följ (nåja, störningsträna med tejpbitar, ta det på allvar gör vi i en eventuell start i trean) och avlutet på apporteringen inför vår tredje start i november. 

Prisbordet efter två klassvinster, absurt mycket!

Inga kommentarer: