tisdag 19 augusti 2014

Nu får vi ligga i!

Jag vet inte varför, men av någon anledning tyckte jag att det var en bra idé att anmäla oss till lydnadsprov så här mitt emellan freestylepremiär klass II och SM i rallylydnad =P Nu har jag tur, för jag blir lätt uttråkad så det passar mig och jag har en hund som blir bättre när hon får göra lite olika grenar så vi ska nog ha kul i alla fall!

Denna veckas fokus ligger på att färdigställa vårt program för klass II då vi har premiär med det i Ågesta på lördag. Har hyfsat koll, men har lite detaljer att finjustera på slutet av låten, men jag tror vi har kommit till en lösning där. 

Efter den tävlingen blir det lite vila, viltspårsträning och hundvakt av bästa syrran Thisbe samtidigt som vi får putsa pälsen och finjustera det som behövs inför en start i lydnadsklass 2. Just nu behöver vi jobba på rutan (att förstå att man alltid ska mellan konerna) och att när jag går ifrån för att kalla in ska man gärna sitta upp.. Ingen större raketforskning, men självklart måste alla andra detaljer petas på också. 

Helgen efter det är vi anmälda till två viltspårsprov, det råkade bli KM samma helg som det redan inbokade spåret med SSRK, så om hon har fått kämpa förr är det inget mot vad hon kommer få göra den helgen! Som tur är behöver vi inte träna det så himla mycket för då är det faktiskt läge att börja träna lite rally inför stundande SM. 

Sen ska vi faktiskt vila. Som det ser ut nu ;-)

Inga kommentarer: