måndag 12 maj 2014

Persontlighetsbeskrivning - ur en vesslas perspektiv

Nu ska jag berätta om vad vi gjorde igår! Jag anade att det var något extra kul på gång när matten stoppade ner ost och leksaker i vår väska och när silverpilen stannade på vår gata så förstod jag att idag blir det action. I bilen satt bara fluffbrallan och när vi åker på äventyr själva utan hennes storasyrra så brukar det bli SPÅR. Vi satt där bak och laddade i minst hundra år medans vi viskade om hur stora rådjur vi egentligen trodde vi skulle få hitta idag. Väl framme kände jag mig dock något besviken, när vi rastades kunde jag inte alls känna någon lukt av några vilsna rådjur. Fluffbrallan däremot, hon är ju så blond och trodde att hon spårade för fullt, själv tog jag det lite coolare och funderade på vad de hade för plan egentligen. 

Planen var tydligen att lämna mig i bilen typ halva dan och vakta gården från svarta kattjäklar. Jag gjorde så gott jag kunde men svarta katter var inte så rädda för svarta faran i bilen så hur mycket jag än försökte leka schäfer så höll sig kattjäkeln kvar. Medan jag satt i bilen och vrålade fick fluffbrallan traska iväg i sina spårkläder så hon var ju nöjd för hon trodde hon äntligen skulle få döda rådjur. När hon kom tillbaka skvallrade hon dock om att det var det konstigaste spår hon någonsin sett och att det var fullt med scary shit! Äckliga typer i skogen och dvärgar som ploppar upp ur marken mumlade hon om lite darrandes. Men tydligen sköt de något djur för en stund efter ett skott hade hon fått sig en pälsklutt i munnen och hon förstod inte riktigt hur, men hon trodde hon hade lyckats bra med sitt spår (som vanligt alltså.. fluffbrallan spårar med noll koll). Vi fick vänta ganska länge tillsammans och hon hann dra både en och annan rövarhistoria om sitt spår. Jag antog att matten var ute och la ett supertufft spår till mig så när hon kom tillbaka var jag laddad! Domargubben undrade om jag behövde ha lina på mig men matten sa att jag kom när hon ropade och kunde vara lös - nu binner det tänkte jag, ska jag få vara lös och jaga rådjur? Jihaa!! Jag drog som en blådåre ner mot tanten med scannaren, lät henne se att jag var jag och sen skulle det tydligen börja. 

Vi började med att promenera och glo på en gräsplan innan vi ställde oss framför våra polers och någon till. Domaren började klappa händerna och gå lite mot mig och jag blev glad, äntligen skulle vi köra igång. Jag morsade lite på honom, han tog mig och gick bort lite, men vi var fortfarande tillräckligt nära matten för att jag inte skulle dö stora döden. Han tog massa på mig, lite snuskigt men jag antog att det var bäst att sköta sig om han skulle vara med och döda rådjur. Vi fick tydligen betyg i de här grejerna och jag fick 3/4 i både glad i människor och trygg med främmande person. 

Sen blev det lite kul när matte tog fram en leksak och försökte dra på backen. Det kastades leksaker och jag fick härja utan regler och tydligen kunde de sätta betyg på det också och i föremålslek fick jag 4/4 i både energisk och lekfull. 

Sen ville domaren ha min ost, så matte gav den till honom och han la den i några burkar. Jag fick försöka ta dem och lyckades med två av tre. Den tredje blåste de tydligen oss på för den kunde vi inte ens öppna! Matten var ju schyrre och såg att jag höll på att svälta ihjäl så hon öppnade den sista åt mig. Då fick jag betyg 3/4 på energisk i matintresse. Matte skvallrade om att fluffbrallan varit blond som vanligt och försökt gräva sig igenom betongplattan för att komma åt sin gotte. Jag säger då det, själv försökte jag med lite mer intelligenta övningar, som att bära ena locket. 

Sen mumlade de något om att det roliga var slut och det kan jag hålla med om. Inte för att det blev läskigt, men det är ju svårt att mäta sig med nöjet att få leka och äta bäst man vill! Jag och matten gick en promenad när det plötsligt studsade upp en platt typ rakt framför mig. Givetvis höll jag på att skita knäck för stunden, men efter att jag flög bakåt så samlade jag mig och gick fram och kollade vad det var och insåg att dvärgen med fårpäls till hår inte var särskilt farlig, kanske hade han tom en ostbit gömd? När vi skulle promenera förbi honom passade jag på att kolla om han hade någon i bakfickan, men jag gick bet. Tydligen hette han Överraskning och mitt betyg var 4/4 på nyfikenhet, 0/4 på arg och 2/4 på trygg eftersom jag studsade bak lite. Jag själv tycker det borde ge en 4/4 på intelligens istället, ska man fortsätta att gå rätt in i famnen på gubbar som heter Överraskning som inte har ost gömd i fickan? 

Sen fortsatte vi att promenera och då var det en burk som började låta framför mig. Jag blev inte alls lika rädd för den som för mr Överraskning så jag bara ryckte till lite innan jag gick fram och kollade om det var ost här i istället. Där gick jag bet så istället började jag gå över till den delikata gräsmattan de hade på platsen. Så vid skrammelburken fick jag 4/4 på nyfiken och 3/4 på trygg. 

Sen fick vi vattenpaus och efter det skulle vi sitta och glo in mot skogen där det kom en figur ut och närmade sig mig. Det var inte någe intressant alls, även om hon hade klätt sig lite väl uppseendeväckande kände jag direkt på lukten att det var tanten som kollat mitt chip. Lite brillor och en hatt skrämmer knappast mig så jag fortsatte äta gräs istället. Sen skulle matten hälsa på henne, då passade jag på att kolla hennes gömställe och när hon klädde av sig ville hon hälsa på mig. Jag gjorde det för att hon bad om det, men särskilt intressant var hon ju knappast. Jag fick betyg 3/4 i glad i främmande människor, 0/4 på arg (vad skulle jag vara arg på? att hon bytt om?) och 3/4 i trygg. 

Sen fortsatte vi promenera och den här gången skulle vi gå på läskigt underlag. Det var verkligen inte ett dugg läskigt och jag passade faktiskt på att norpa åt mig ett och annat grässtrå på vägen över, får man inget action får man göra det bästa av situationen. Jag fick 4/4 på trygg vid underlag. 

Den här promenaden började bli riktigt långtråkig nu och sen skulle vi promenera mellan två gula koner. Då äntligen hände det jag väntat på, tanten började skjuta! De hade dock inte instruerat henne ordentligt för hon glömde kasta fågeln åt mig. Jag satte mig fint vid mattes sida och väntade men inget. Sen sa de att det var slut. Tanten med pickadollen var tydligen samma som skulle vara läskig och efter lite eftertanke kom jag fram till att jag ville nog allt hälsa ordentligt på henne nu, det var ju ingen som sagt att hon faktiskt höll på med jakt! På skott fick jag betyg 4/4 i trygg. 

Jag fick ingen pälsboll med mig så jag vet inte vad fluffbrallan egentligen gjort där ute, men jag fick mingla lite efteråt i en stuga där en tant pratade om varför hon gav mig de betyg hon gjorde och hon sa något om att när man är så nyfiken som jag så kommer man långt i livet, även om man blir skrämd. Och att jag under dagen inte visade någon form av ilska. Hon visste inte att det gör jag bara hemma på min gata, där jag bestämmer vilka som får gå förbi mitt hus. Sen gav hon mig lite fler betyg på helheten: jag fick 0/4 på ljudlig, 3/4 på positiv attityd, 3/4 på energisk och 0/4 på arg. Tydligen kan man använda mitt protokoll för att se hur en trygg hund är. Gör det gärna, men jag tar ost i stimpengar!

Sen skulle jag gå tillbaka till bilen och då undrade jag lite vad vitsen var? Åka i hundra år för att titta på en gräsmatta och leka med en boll? Gott gräs förvisso men lite mer hade jag väntat mig. Jag hoppas att nästa äventyr blir lite roligare än det här! 

Fluffbrallan Lystra. Visst att jag är lagd åt det hållet och föredrar brudar framför korkade hanhundar,  men den här bakdelen är lite väl fluffig. Själv föredrar jag att nafsa lite lätt i hennes välansade lena öron!

1 kommentar:

Zandra & Lystra sa...

Hahaha, alltså jag dör! Nässla borde alltid få skriva. Dagens sminkning är förstörd av att tårarna som sprutat av allt skratt! :D

Fluffbrallan hälsar att hon är glad att ha så trygg kompis och lämnar över ansvaret att ta hand om alla dvärgar med fårkrullshår och läskiga tanter i skogen till Nässla framöver! Det var liksom ganska jobbigt att bli så arg. ;)