tisdag 18 augusti 2009

Dagens stadge - och markeringsträning

Idag hade jag och Nässla lite träning. Jag valde att fokusera på stadga samt lite markeringsövningar, enkla men också dubbla. Först måste jag dock låta henne rusa av sig, annars blir det inte något vettigt gjort alls.. För att inte hon ska rusa med mina dummysar så fick hon idag röja med freesbeen.
Ett kast, men inga fler. Hon är lika nöjd med att springa runt med den i munnen och hoppa framför mig :)

Träningen då: Upplägget var Lina och sele på, inte alls vad man brukar i traditionell jaktträning, men ibland måste man "think outside the box". Med den här lilla raketen som jag har så finns det inte en möjlighet att jag hinner ifatt och hindra henne om hon drar när hon inte får (alltså efter en dummy) så därför har jag på linan för att förhindra att hon lyckas med något ofog.

På filmen som går att se så börjar jag med lite stadga, att hon ska stanna fast jag kastar massa saker till henne. Efter jag plockat upp en del så får hon sedan ta en dummy.
Efter det så gör jag en dubbel där hon får ta den ena när hon sitter i linan och sen när hon kommer tillbaka så kopplar jag loss henne så hon kan ta den andra. Om hon hade försökt dubbla där, eller ta den andra dummyn först som jag inte pekade på så skulle hon alltså inte lyckats eftersom linan hindrade henne. Smart tycker jag, för då fick vi en träning idag som inte lärde henne något satyg :D

1 kommentar:

Jens sa...

Såg bra ut det där!! Bra stadga och väldigt bra fotgående dessutom. Och bara en liten tendens till att dubbla. Men då räcktet det ju med en liten uppmuntrande inkallning, linan behövde inte komma till användning. Men väldigt bra att ha som backup. Tror stenhårt på varinten med lina tills man är bombsäker på attrisken för dubblande är borta.
Hursomhelst, en bra träning, tycker jag, du bör vara nöjd, eller??