söndag 30 december 2018

Resumé med revansch mot förra året!

Varje år när det är dags för en resumé brukar jag även gå igenom förra året för att se vad vi gjorde då och vilka mål vi satt för året. Förra året var jag ganska deppig, i väntan på om antiinflammatoriskt skulle ha någon effekt på hennes knä och jag vågade inte ha planer för någonting extra. Eventuellt tävla lite rally och kanske också lite spår där möjligheter finns. Så fram till mars var det, som planerat, bara en väntan på hur det skulle gå efter första dosen. En femminuters lektur i hundparken gav svaret, det hade inte svarat fullt ut. 
Efter en tur till Anna och Arninge fick vi ytterligare några månades antiinflammatoriskt, ändå med lite bättre känsla då hon verkade svarat en del på den tidigare behandlingen trots allt. Vi fortsatte ett ganska aktivt och efter en vintrig vinter kom våren som en smäll och vi drog direkt ut och vandrade. 
Lunch i skogen är den bästa lunchen!
Hussen har pälsvård på Nässla
Skoj på Lopplådecupen! 
Det blev så varmt direkt och jag hoppade i badet redan i maj! Nässla lekte lite med dummisar och njöt lika mycket av mig av att bada. Vi led nog lika mycket av värmen och som varje sommar börjar jag fundera på om hon börjar bli gammal och skruttig, men som vanligt blir hon galenpannan varje gång hon svalkas ner. 
Sommaren bjöd på mitt mest fantastiska domaruppdrag med härlig hotellvistelse nere i Höganäs, promenadavstånd från Nimis, så det blev ett litet eget äventyr mellan dömandet.
Efter midsommar och firande av brorsans 30-årsdag drog vi till Hovden med hussen och hussens bror (prövning!). Vi vandrade och levde livet som jag nog mest vill leva det. Här känner jag mig hemma. 
Den här bilden är just nu bakgrund på mobilen, varje gång jag lyfter mobilen  (vilket är för ofta) känner jag glädje in i hela kroppen 💙
Supernöjd hund!
Efter Hovden reste hussen och hans bror hem medans vi reste vidare till mormor och njöt av värme där med (även om det är betydligt svalare där än hemma). 
Från en promenad där jag funderar över om det skulle gå att köpa något ställe där nere ;)  
Hemma från Norge blev det en kort paus innan jag drog vidare med bror till Budapest.
En  mysig stad jag kan tänka mig igen. 
En sommar full av skörd. Här skördar Nässla grannens äpplen. 
Det bästa av allt - Nässla fyller 10 år och firar med pannkakstårta!
Vi var med i på FM, kul, men dåliga ;)
Hussen fyllde 40 och vi firade det genom att åka en helg till London. 
I början av september blev det äntligen dags för revansch på Trolltunga! Jag och min gamla klasskompis/granne åkte dit, med mellanlandning på Hovden och packade med oss både tält och champagne. Kvällen innan fick jag en film skickad till mig från Susann om allt elände som skedde på väg upp till Trolltunga, hon gjorde det dock helt ovetandes om att jag var på väg dit. Turen var blåsig, regnig och tuff, med andra ord alldeles alldeles underbar. 

På min födelsedag fick jag en halv cykel av sambon,
det blev en lyckad investering för mig att betala den andra halvan!

Naturen levererade så mycket att jag fortfarande har en hel låda i frysen med förvälld svamp.
 Trots att jag äter det minst varannan vecka..

På hösten började vi återuppta rallyträningen mer seriöst eftersom det faktiskt fanns tävlingar som jag inte skulle döma och Nässlas karens hade gått ut. Även om vi inte tränar med exakt samma gäng som förr så slås jag ändå av den kärleken som finns hos mina träningskompisar, en välsignelse att få spendera vissa kvällar med dem!

Mot hösten och nya äventyr på min nya cykel!
Hade som mål att starta på så många viltspårsprov vi hade möjlighet till och ett par stycken kom vi iväg på.
Duktig hund, även om jag själv tycker hon var lite ur form i början. 
Träningsdag hos Jens och Kerstin fick vi till hela två gånger under året. 
Mina kärlekar, med varsin påse svamp.

Hösten fortsatte med vandringar, här var vi lite vilse i en skog i närheten när vi hittade detta tjusiga jakttorn. 
Vi fick till vårt första cert!
Jag och hussen åkte sen några dagar till Dubai, med avstickare till Abu Dabi och Ferrari World (tydligen dagen innan det dessutom skulle vara nån grand finale formel 1 tävling där). Vi utforskade staden rejält med både tunnelbana, buss (det var speciellt) och taxi.  
Tack vare en gammal barndomskompis som bott i Dubai fick vi lite insidertips och hittade bland annat denna blomsterträdgård. I övrigt blev det mest äta en himla massa, bada lite och gå alldeles för mycket på gallerior. 
När jag kom hem hade jag det vanliga "komma igen efter semestern-tempot" när min kollega blev sjuk. Så med en vecka att ta igen plus en kollegas jobb att fylla upp blev det ett galet tempo och jag hann ingenting, om än mindre att blogga, i november gjorde jag inte ett enda inlägg. Jag kom hem sena kvällar från jobbet och det kändes som att allt hände då. När personen sedan skulle vara tillbaka råkade familjen ut för en tragedi och även hennes man sjukskrev sig vilket gav ytterligare mer belastning - mitt i allt som ska avslutas på året!

Mitt i allt skrev en person jag bara haft kontakt med på internet och erbjöd sig att köpa en sak jag frågat henne om i ett annat sammanhang. Utan bil släpande hon alltså hem den här enorma tomten med sin bebis på egen hand, för min skull! Jag var på utbildning i Örebro där hon bor och åkte förbi och fikade och hämtade hem den blivande presenten till mamma. Så vi skapade oss lite nya bekantskaper, faktiskt från början via vovve.net men numera utifrån att hon är smart och skriver så jag gillar det. 

Julen kom, lika plötsligt som vanligt!
Mitt i allt julstök/alldeles för hög arbetsbelastning arrangerade jag och mina klubbkompisar årets lusserally. Jag lyckades klämma in en egen start och riktigt fina poäng fick vi ihop med ett till cert. Till Stora Stockholm hade jag inte så höga förväntningar för allt kan hända i normala fall och speciellt på en så störig plats. Men det gick ju strålande och vi fick ett cert och championat! Vi träffade också på en annan bloggkompis, tänk vad hundarna ger oss!
Från mässan återgick allt till det normala med att jobba hela dagarna och avslutades sista fredagen med julfest på Eat i Västerås där vi fick agera kockar själva och laga finmat med hjälp av riktig kock. Har gjort något liknande på Cajsa Warg i Stockholm men det här blev hundra gånger bättre, det var riktig gourmetmat vi bjöd varandra på. Det godaste var en pankofriterad halloumitacos med rödkål, väntar spänt på receptet för att göra det på egen hand.
Firmafest fast också jobb. 
Efter julfest var det ÄNTLIGEN dags för lite härlig julledighet och jag har aldrig njutit så mycket av att julafton är på en veckodag efter en helg som i år. Jag jobbade förvisso i mellandagarna, men jag hade åtminstone några dagar ledigt i sträck. Nu kanske det låter som jag haft det jättehemskt, men jag jobbar ju faktiskt bara 60% i normala fall, så nu kom jag väl ungefär upp till strax över normal arbetstid, men förutom det så hade jag tävlingen och även lite eget bokföringsjobb, varav ett rejält bokslut som tagit tidiga mornar innan jobbet. 
På julafton njöt vi och mamma blev jätteglad över den lilla tomten hon fick!

Och vi fick den här bilden av Zandra, jag började nästan gråta när jag öppnade den (lät bli endast pga gäster som skulle tycka jag var knäpp). Så klockren bild gjord med all kärlek. 

Jag har så mycket fina saker att ta med mig från 2018. Det bästa är en frisk och pigg RöjarRalf, som jag vågar mig på att skapa nya planer med.

1 kommentar:

Erika sa...

Diskret liten tomte som din mamma fick :-D!

Håller tummarna för en frisk och pigg Nässla 2019!!!