torsdag 25 januari 2018

Pinsamt!

Nu börjar väl ändå min bloggpaus gå till överdrift?! Pinsamt är vad det är! Men januari för en bokförare är lite som att gå in i dimman. Nu börjar jag se lite ljus och kanske (men bara kanske) kommer det inte liiiite mer uppdateringar här framöver. Jag håller faktiskt på att lära Nässla ett nytt trick, att trampa med baktassarna. Tänkte filma men insåg att det är inte särskilt kul att se.. Nåja, när vi är klara så kommer det. 

Det som däremot roade mig ganska mycket tankemässigt när jag började lära in det med tassarna var vilka kunskaper jag fått de senaste åren via clicker expo och carpe momentum (Eva Bertilsson). Genom att eliminera allt skräp runt omkring och bara fokusera på exakt det jag vill ha så gick någon ganska omöjligt till att flyta på relativt fort ändå. Så här: Plattform så hon inte ska kunna flytta på sig och vet att hon ska vara still i position. Det gör också att jag kan sitta vid sidan om henne och bara glo på bakbenen, vilket i sin tur leder till att vi inte får in någon kontakt eller blickar sinsemellan som ska leda till det rätta. Bara ren mekanik. Beteende, klick, belöning som placeras så hon kan utföra beteendet direkt, beteende, klick osv.. Så kul! Okej, jag inser att jag kanske måste filma ändå 😉

På tal om något helt annat så tittade jag just på viltspårskalendern och inser att jag missar vångacupen i år 😭 då jag ska döma. Cuparna känns ändå som något vi kan sysselsätta oss med även om benet inte är 100% bra. Det belastar ingenting, snarare tvärt om. Men nåja, vad är väl ett spår i skogen mot att döma rallylydnad,, om inte alldeles alldeles underbart.. Vi får trösta oss med att åka på deras ordinarie spår då och försvara vår titel där helt enkelt. 

Vad ska ni hitta på för kul med era hundar i sommar?

Inga kommentarer: